'Večera za 5 na selu' stigla je u jedan od najljepših gradova na svijetu - Dubrovnik! Ovaj tjedan otvorio je simpatični glazbenik Dubravko , a u goste su mu stigli poduzetnica Semra , frizerka Katija, medicinski tehničar Marko i portirka Keti koja je u utorak goste oduševila jednostavnom, ali ukusnom večerom. U komentarima na društvenim mrežama gledatelji su najviše tražili recept za njezine žrnovske makarune s morskim plodovima, a donosimo ga u nastavku.
Žrnovski makaruni s morskim plodovima
Sastojci:
Lignji
Musule
Kozice
Luk
Češnjak
Ljuti feferon
Bijelo vino
Sjeckana rajčica
Peršin
Sol i papar
Priprema:
Na ulju izdinstati luk, zatim dodati češnjak i feferon i čim češnjak zamiriše uliti bijelog vina. Dinstati dok vino ne ishlapi, zatim dodati sjeckanu rajčicu.
Kuhati pet do šest minuta, dodati peršin i morske plodove.
Ostaviti da kuha dok lignji ne budu gotovi.