Večera za 5 na selu

Žrnovski makaruni s morskim plodovima oduševili su goste domaćice Keti: Evo kako ih pripremiti

Portirka Keti gostima je poslužila svoj specijalitet - žrnovske makarune s morskim plodovima

RTL.hr
05.02.2023 13:00

'Večera za 5 na selu' stigla je u jedan od najljepših gradova na svijetu - Dubrovnik! Ovaj tjedan otvorio je simpatični glazbenik Dubravko , a u goste su mu stigli poduzetnica Semra , frizerka Katija, medicinski tehničar Marko i portirka Keti koja je u utorak goste oduševila jednostavnom, ali ukusnom večerom. U komentarima na društvenim mrežama gledatelji su najviše tražili recept za njezine žrnovske makarune s morskim plodovima, a donosimo ga u nastavku.


Žrnovski makaruni s morskim plodovima

Sastojci:

Lignji

Musule

Kozice

Luk

Češnjak

Ljuti feferon

Bijelo vino

Sjeckana rajčica

Peršin

Sol i papar

Priprema:

Na ulju izdinstati luk, zatim dodati češnjak i feferon i čim češnjak zamiriše uliti bijelog vina. Dinstati dok vino ne ishlapi, zatim dodati sjeckanu rajčicu.

Kuhati pet do šest minuta, dodati peršin i morske plodove.

Ostaviti da kuha dok lignji ne budu gotovi.