VOYO

Nova sezona uzbudljive brazilske hit-serije 'Skrivena istina': Još više trilera, erotike i šokantnih obrata

Prva i druga sezona hvaljene i nagrađivane serije Skrivena istina" dostupne su na PLAY Premiumu

RTL.hr
29.11.2022 19:00

Dramatičan rasplet prve sezone brazilske telenovele Skrivena istina " gledatelje je ostavio bez daha. Nekoliko godina kasnije nova sezona donosi još više spletki, intrige, erotike i neočekivanih razvoja događaja. Glavna protagonistica Angel, koju glumi zanosna Camila Queiroz, više nije naivna tinejdžerica. Sada je odrasla žena koja kroz život nosi mračne tajne svoje mladosti s kojima će se ubrzo morati ponovno suočiti.

Podsjetimo, u prvoj sezoni serije upoznali smo prekrasnu mladu djevojku Arlete, koja dolazi u veliki grad sa snovima o svijetu visoke mode i luksuza. Njezina ljepota privlači pažnju skauta modne agencije Fanny models u kojoj je Arlete prepoznata kao veliki potencijal. Pod umjetničkim imenom Angel, ona ubrzo dobiva prve editorijale, modne kampanje i revije pa joj i popularnost nezaustavljivo raste. Nakon što je privukla pažnju Alexa (slavni brazilski glumac Rodrigo Lombardi), bogatog poslovnog čovjeka, njezini snovi ubrzo postaju noćna mora jer Arlete počinje shvaćati da je Fanny models zapravo paravan za elitnu prostituciju. Alex postaje opsjednut Arlete, u njoj vidi ženu svog života. Nakon kratkog vremena Angel shvaća da ne želi biti skupa igračka starijeg muškarca, ali Alexova bolesna opsesija samo još više raste.

20210817_Verdades Secretas_FR_10.jpg

Nitko ne može pobjeći od prošlosti

Kako bi ostao u blizini Arlete, Alex oženi njezinu majku Caroline. Zaluđenost, laži, izdaje i želja za kontrolom stvaraju podlogu za izopačen ljubavni trokut, a kada se iluzije počnu raspadati i Caroline sazna istinu, dolazi do tragedije nakon koje nema povratka. Pogrešne procjene i neizdrživ osjećaj krivnje natjerale su Angel na odluku da prekine sa starim načinom života i započne novi. Prilika se ukaže u obliku njezinog prvog dečka Guilhermea, koji je još uvijek zaljubljen u nju i nudi joj brak. Ali od prošlosti se ne može pobjeći.

Druga sezona serije Skrivena istina " kreće dramatičnom scenom prometne nesreće u kojoj Arlete izgubi supruga. Ostaje sama sa sinom i u dugovima pa se, suočena s financijskim teškoćama, odluči na povratak u svijet modelinga. U međuvremenu, agencija Fanny models promijenila je vlasnicu i postala Blance models. Doduše, unatoč promjeni vlasništva, pravila su ostala ista i Angel mora prihvaćati i poslove koje ne želi raditi i od kojih je već jednom pobjegla. Situacija se dodatno komplicira povratkom Giovanne (glumi je Agatha Moreira), Alexove kćeri iz Pariza koja se vraća u Brazil s ciljem da preuzme očevo nasljedstvo i vođenje njegovog poslovnog carstva. No to je nemoguće jer Alexovo tijelo nikada nije pronađeno i nema nikakvog dokaza da je zaista mrtav. No, Giovanna je uvjerena da je upravo Angel ubila njezinog oca te da je odgovorna i za smrt svojeg supruga Guilhermea, Giovanninog bratića.

20210813_MF_Verdades Secretas  61.jpg

Fatalni susret koji ponovno mijenja sve

Odlučna u svojim namjerama, Giovanna unajmljuje bivšeg policajca, privatnog detektiva Cristiana kako bi joj pomogao u rasvjetljavanju slučaja ubojstva oca i bratića. No odnos Giovane i Cristiana ubrzo iz poslovnog prerasta u vatromet strasti. Za potrebe istrage, Giovanna nagovori svojeg istražitelja i, po novom, ljubavnika Cristiana na ulazak u svijet modelinga kako bi se lakše približio Angel i iz nje izvukao priznanje o zločinu. Ali stvari se neće razvijati kako je Giovanna zamislila jer već na prvoj zajedničkoj reviji susret Angel i Cristiana postaje fatalan...

Uz već dobro poznate likove Angel, Giovanne i Vicky nova sezona donosi nam i neka nova lica, među kojima je Blanche, vlasnica modne agencije. U ulozi Blanche gledamo portugalsku glumicu Mariu de Medeiros, koja se proslavila ulogama u filmovima kao što su Pulp Fiction", legendarnog redatelja Quentina Tarantina, te Henry & June", redatelja Philipa Kaufmana.

Kreator serije Skrivena istina " Walcyr Carrasco i u drugoj je sezoni stavio naglasak na razotkrivanje svijeta glamura i luksuza, koji karakteriziraju obijest, sebičnost i osvetoljubivost. Sve te mračne tajne skrivene ispod lažnog sjaja mijenjaju ljude i njihove karaktere i pokazuju što su sve ljudi spremni učiniti radi moći i novca. Posebnost serije Skrivena istina " jest to što daje gledatelju dublji uvid u sve slojeve likova i njihovih osobnosti, kao i situacija u kojima se nalaze. Kako je istaknuo i sam Carrasco, predstavljajući novu sezonu, Skrivena istina " ima koncept koji se temelji na voajerizmu jer gledatelj ima priliku promatrati razvoj događaja iz bliske perspektive... Kamera "ulazi kroz prozor", a svaki taj prozor omogućava gledatelju da vidi i otkriva tajne svakog od likova, skrivene istine koje svaki od njih nosi u sebi...", kazao je, dodavši da su glazba, estetika, fotografija, i sve ostalo što čini jednu seriju, iskorišteni kao alati koji odvode gledatelje u svemir Skrivene istine ".