VOYO

Znate li koji hrvatski glumac ima ulogu u seriji 'Južni vetar: Na granici'? Manipulator je, a posebno...

Regionalna uspješnica, koja je premašila sva očekivanja, u novoj sezoni pod nazivom 'Južni vetar: Na granici' donosi mnogo uzbudljivih trenutaka, obrata, zapleta i opasnih avantura glavnih junaka

RTL.hr
13.04.2023 08:00

Serija 'Južni vetar: Na granici' koju možete pratiti na PLAY Premiumu prati životnu situaciju vođe srpskog podzemlja, narkobosa Petra Maraša , koji je toliko zaglibio da teško da mu više ima spasa. Nakon kupnje zemljišta na planiranoj trasi cjevovoda 'Južni tok' za opskrbu Zapadne Europe ruskim plinom, pokušava spasiti sebe i svoju ekipu tako što ucjenjuje državu.

Ipak, ubrzo postaje jasno da Maraš mora povlačiti puno rizičnije poteze da bi zajedno sa svojom obitelji i prijateljima preživio rat koji im je njegov vođa Crveni nametnuo. U prijevodu, priča se dodatno komplicira i kriminalna pozadina sve više utječe i na likove koji u nju nisu direktno uključeni.


Leon Lučev kao Slaven

Proslavljeni hrvatski glumac Leon Lučev u 'Južnom vetru: Na granici' tumači ulogu Hrvata Slavena kojeg Maraš zatoči i prijeti mu. Slaven je muljator koji je Maraša 'zeznuo' pa ga on zatoči.

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.

Leon je osnovnu i srednju školu završio u Šibeniku. 1991. godine je upisao Prometni fakultet u Zagrebu, ali se godinu dana kasnije prebacio na Akademiju dramskih umjetnosti u Zagrebu. Leon Lučev je debitirao na filmu 1996. godine u komediji 'Kako je počeo rat na mom otoku' , redatelja Vinka Brešana . Nakon završene Akademije, 1997. godine postaje dio trupe zagrebačkog Teatra ITD. Jedan je od najboljih i najtraženijih hrvatskih glumaca koji je tijekom svoje karijere glumio brojne različite likove. Snimio je preko trideset filmova i glumio u nekoliko TV serija i predstava. 2016. godine je postao član dramskog ansambla u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca u Rijeci.

Seriju 'Južni vetar: Na granici' ekskluzivno pogledajte na PLAY Premium u.