Život na vagi

Roko Jurić samo za RTL.hr: 'Razmišljao sam o pobjedi, ali osoba koja se najviše trudila je zasluženo...

Finalist showa 'Život na vagi' Roko Jurić za RTL.hr progovorio je o velikom finalu, sudjelovanju u showu i detaljima iz privatnog života

RTL.hr
21.11.2022 12:00

Možda nije pobijedio u showu 'Život na vagi', ali je zato napravio promjenu vrijednu divljenja! Roko Jurić osvojio je visoko drugo mjesto u velikom finalu, a o njegovoj transformaciji priča cijela Hrvatska! Na prvom vaganju Zagrepčanin je imao 158,8 kilograma, a danas ima 94,7 kilograma i izgubio je 64,1 kilogram. Rođendan koji je proslavio u ožujku Roko će zacijelo pamtiti cijeli život jer se upravo na taj za njega važan dan odlučio prijaviti u 'Život na vagi', a sada, nešto više od pola godine nakon, u razgovoru za RTL.hr otkrio je planove, ciljeve, ali i ostale detalje iz privatnog života!

Kakav je bio osjećaj doći do velikog finala? Jeste li na početku showa mogli zamisliti da ćete dogurati tako daleko?

U finalu se najviše osjećalo uzbuđenje jer se približio kraj ovog putovanja, a na vidjelo su došli naši rezultati. Znao sam da mogu dogurati do finala i to sam si postavio kao nekakav cilj dok sam bio tamo i to me guralo naprijed.

Pobjeda je izbjegla 'za dlaku'. Znamo da ste tijekom cijelog showa bili jako skromni, ali jeste li u trenutku dok ste stajali na pozornici razmišljali o pobjedi?

Naravno da sam razmišljao o pobjedi, ali osoba koja se najviše trudila je i potpuno zasluženo pobijedila.

Roko Jurić, Boris Fućak, Josip Čapo, Lara Peruško

Mnogi kandidati iz showa su komentirali kako planiraju promijeniti profesiju – hoće li kod vas biti nekih promjena na poslovnom planu?

Imam nekoliko ideja koje bih volio malo razraditi. Vidjet ćemo što će biti od toga!

Koji su vam trenuci u showu bili najljepši, a koji najteži?

Bilo je puno lijepih trenutaka, ali svakako bih izdvojio zajedničko gledanje filmova vikendom, trenutci nakon last chance treninga, kada smo svi umorni, a opet puni energije. Spomenuo bih i turnir u stolnom tenisu! A loši trenutci su većinom bili trenutci u kojima bih počeo razmišljati kako je ovima kod kuće i tu sam većinom pristupao iracionalno pa bih određene dane bio malo lošije volje.

Roko Jurić

Kako su prijatelji i obitelj reagirali kada su vas ugledali? Je li vam djevojke sada više prilaze?

Svi koji su me vidjeli bili su oduševljeni promjenom. A prilaze mi djevojke i prilazim ja njima. Šalu na stranu, puno ljudi mi priđe i čestita, malo popričamo tako da je sve ovo pomalo nestvarno.

Pročitajte još
Tko je ovaj zgodan mladić? Roko Jurić nevjerojatnom transformacijom zapanjio sve, a evo kako je izgledao na početku

U showu ste otvoreno pričali i o osobnoj tragediji, ocu koji je nestao, a u jednom trenutku prokomentirali ste kako se nadate da će vam se javiti kada vas vidi na televiziji. Ima li kakvih novosti?

Što vam je davalo najveću motivaciju? Koji su planovi za dalje?

Najveća motivacija mi je bila postavljeni cilj, a to je doći do kraja. Nakon toga i želja za promjenom životnog stila i mršavljenje. Za dalje treba napraviti održivi dugoročni plan za zdrav i aktivan život.