Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
RTL-ova audioknjiga 'Mali princ'

Jedan od najvećih misterija: Nestao je prije 76 godina, a njegova smrt nikada nije do kraja razjašnjena

"Mali princ" najpoznatija je novela francuskog pilota Antoinea de Sainta-Exuperyja iz 1943. godine, a napisao ju je dok je živio u SAD-u.

Image
Foto: www.profimedia.hr
Tabloid.hr/ 20.12.2020. u 22:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Mali princ" jedna je od pet najprodavanijih knjiga na svijetu, namijenjena je svim generacijama i zato je RTL Music za sve njene ljubitelje, i one koji će to tek postati, izdao audioknjigu koja je svjetski standard!

Mali princ najpoznatija je novela francuskog pilota Antoinea de Sainta-Exuperyja iz 1943. godine, a napisao ju je dok je živio u SAD-u. U "Malom princu" pisac se dotiče važnih problema iz našeg vremena kao što je osamljenost, površnost, želja za vlasti, a mnogi su se pronašli u njoj.

Godinu dana kasnije, sa svega 44 godine, Antoine je poginuo, a iza sebe je ostavio ožalošćenu suprugu Consuelo de Saint Exupéry

Antoine je završio pilotski tečaj i zrakoplovnu školu, a tijekom dvadesetih godina 20. stoljeća radio je kao pilot u sjevernom dijelu Afrike, dok se tridesetih godina zadržao u Južnoj Americi. Neko vrijeme je radio kao pilot za putničke agencije. Tijekom Drugog svjetskog rata letio je kao ratni francuski pilot, kada je dobio odlikovanje. Poginuo je u Drugom svjetskom ratu 1944. godine kada su ga iznad Sredozemnog mora oborili njemački zrakoplovi. Tada je poletio s Korzike, no nije se vratio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

1935. godine pisac i pilot srušio se usred Sahare, jer bilo je to doba tehničke nesavršenosti ondašnjih letjelica.  Spasili su ga beduini nakon tri dana.

Misteriozni nestanak Saint-Exupéryja desetljećima je bio predmet istrage brojnih stručnjaka. Djelomična istina saznala se tek šezdeset godina kasnije kada su ostaci njegovog zrakoplova pronađeni u moru pokraj Marseillea, iako su lokalni ribari šest godina prije pronašli njegov lančić u mreži.

Upravo se čita

Image
INTERVJU ZA RTL.HR

Hana Sokač iz 'Života na vagi' o nevjerojatnoj transformaciji: 'Promijenila sam baš sve, kroz tijelo gradim zdravlje'

Antoine de Saint Exupery napisao je i knjige "Pošta za jug", "Noćni let" i "Ratni pilot", no niti jedna nije nadmašila popularnost "Malog princa".

>> Savršeni poklon za ove blagdane: 'Mali princ' od danas se može slušati i kao audioknjiga na hrvatskom!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Audioknjigu u CD formatu uz gratis stolni kalendar za 2021./2022. s 12 odabranih citata i molitvom Malog princa možete kupiti u prodajnim mrežama Tiska, iNovina i Hrvatske pošte po MPC od 49,90kn.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
To je bio show

Kad je Nikolina Pišek 2010. izašla na pistu u donjem rublju, zasjenila je sve manekenke, a u to vrijeme je ljubila ronioca koji ju je ostavio 'jer ju je previše volio'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba