Ostalo

Joea Bidena teško je prepoznati s tamnom kosom u mlađim danima, a u dvadesetima je bio pravi komad

Čovjek kojeg život nije nimalo mazio danas ima sijedu kosu pa ga je mnogima zasigurno teško zamisliti kako je izgledao u dvadesetima dok je imao gušću, smeđu kosu.

Tabloid.hr
06.11.2020 15:45

Kandidat za novog američkog predsjednika Joe Biden danas ima 77 godina.

Čovjek kojeg život nije nimalo mazio na privatnom polju danas ima sijedu kosu pa ga je mnogima zasigurno teško zamisliti kako je izgledao u dvadesetima dok je imao gušću, smeđu kosu.

No, zato postoje društvene mreže, a posljednjih dana zbog napetih predsjedničkih izbora internetom kruže fotografije iz Bidenove prošlosti, a onu najkomentiraniju objavio je on sam u ljeto 2014. godine.

Na njoj poznati demokrat pozira u crvenoj košulji kratkih rukava te ima veliki osmijeh na licu, a u opisu fotografije dao je do znanja da je tada imao samo 26 godina. "Svim 26-godišnjacima: košulje kratkih rukava se vraćaju u modu, ali zdravlje nikad nije izašlo iz stila", napisao je u objavi kojom je poticao mlade da se pobrinu za svoje zdravstveno osiguranje.

Biden je često koristio priliku da pojedine datume obilježi svojim fotografijama iz privatnog života, a nije nedostajalo ženskih komentara kako je bio jako šarmantan i zgodan.

Ipak, 1966. godine oženio je svoju prvu ljubav. Tada je imao svega 24 godine. Naime, te godine Biden je diplomirao pravo te se vjenčao Neiliom Hunter . Par je brzo dobio troje djece, sinove Beaua (Josepha) i Huntera (Roberta) te kći Naomi koja je stigla prva. Nažalost, velika obiteljska sreća nije bila dugog vijeka.

Bidenova supruga je tijekom božićnih praznika 1972. godine otišla kupiti jelku i božićne ukrase s djecom, a onda se dogodila stravična prometna nesreća. Kamion se zabio u automobil njegove obitelji, a supruga i kći poginule su na mjestu. Sinovi su preživjeli, no bili su teško ozlijeđeni. Bilo je to sedam dana prije Božića.

Biden je preko noći postao udovac s dvoje male djece koja su postala centar njegovog svijeta, a onda je tri godine kasnije upoznao drugu suprugu, profesoricu engleskog jezika i književnosti, Jill Jacobs .

Vjenčali su se 1977. godine, ona je preuzela brigu o dječcima, a 1981. godine par je dobio kći Ashley . I kad se činilo kako je Biden ponovno stvorio sretan i miran život, ponovno se dogodila obiteljska tragedija.

Njegovom sinu Beau dijagnosticiran je zloćudan tumor na mozgu. Prošao je dvije operacije te brojne agresivne terapije, no izgubio je životnu bitku u 46. godini života.

U to vrijeme, Biden je bio najbliži suradnik bivšem američkom predsjedniku Baracku Obami , no unatoč tome, svakog je dana posjećivao sina u bolnici i tako sve do njegove smrti. Smrt ga je strašno pogodila, no nije se predao.