Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
ISKUSNI NOVINAR I REPORTER

Goran Latković u RTL-ovom serijalu 'Sasvim osobno': 'Zazelenio sam stan, a odnedavno imam i ljubimca - malu m...

U videoserijalu 'Sasvim osobno' RTL-ov iskusni reporter i novinar čiji rad svakodnevno pratite u informativnoj emsiji 'RTL Danas' otkrio je poneke pojedinosti o svom privatnom životu, ali i kako se priprema za nadolazeće Svjetsko rukometno prvenstvo u Poljskoj i Švedskoj

RTL.hr/ 3.1.2023. u 8:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Iskusnog reportera i novinara RTL-ove redakcije koji je kroz godine rada zahvaljujući svom profesionalnom novinarskom pristupom donio brojne priče, informativne reportaže i nerijetko svojim sugovornicima promijenio život nabolje, sada ćemo gledati u malo drugačijem projektu. Naime, Goran Latković dio je ekipe koja odlazi u Poljsku i Švedsku na Svjetsko prvenstvo u rukometu, a koje od 11. siječnja možete gledati na RTL-u i Playu. Ususret ovom novinarskom izazovu, Goran je u videoserijalu RTL.hr-a 'Sasvim osobno' otkrio kako se priprema za terene, je li rukometni znalac i navijač te poneke pojedinosti o privatnom životu.

Što očekuješ od Svjetskog rukometnog prvenstva?

Prije svega očekujem jedno novo iskustvo, s jedne sam strane jako uzbuđen, a s druge strane imam veliku tremu. Mičem se iz svoje sigurne zone i nekako je čudan osjećaj, u pozitivnom smislu. Naravno, još me ovdje u Zagrebu čeka dosta toga u našoj informativnoj emisiji RTL Danas, ali glavom sam usmjeren i prvenstvo.

Je li to prvi sportski događaj da ga pratiš otpočetka do kraja?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Da, zato i postoji ta određena doza treme. Naravno, imao sam nekoliko izleta ovdje na RTL-u da sam odlazio pratiti određena sportska događanja. Ovo je prvi put ovako otpočetka do kraja.

Kako se pripremaš u ovoj fazi prije prvenstva?

Upravo se čita

Image
DRAMA SE NASTAVLJA

Kandidati iznenađeni što Saša želi ostati: 'Traži medijski prostor i pažnju i voli te kamere više od ičega!'

Za početak istražujem. Još uvijek nisam naučio kako se izgovara grad u Švedskoj gdje idemo prvo. No, cilj mi je na početku približiti ljudima lokaciju u kojoj igramo, tako da sam s te strane počeo razmišljati o tome, razgovaram s kolegama koji su već bili na sličnim projektima, a kada dođem kući, razmišljam o načinima kako to sve unaprijediti.

https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/2f2de420-85ca-11ed-bc2e-9e7a8fab1d54/original

Izvor: RTL

Znači li to da ti je posao u glavi, kako bi se reklo, od nula do 24 h?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U našem novinarskom svijetu, rekao bih, to je tako stalno.

Je li ova nogometna ludnica doprinijela i nadolazećoj rukometnoj?

Rekao bih da je RTL dom rukometa i da nije bilo nogometa, bez obzira na to bismo bili euforični. Rukomet i RTL su jedno.

Pratiš li vjerno prvenstva?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Pratim. Zaista volim rukomet.

Kakav rezultat predviđaš?

Nadam se da ćemo biti, ako ništa drugo, onda brončani. Da nastavimo kontinuitet, ali očekujem zlato. Da budemo pobjednici. No, vidjet ćemo kako će to ići.

Koja te sjećanja vežu uz rukometna prvenstva?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Moja su sjećanja vezana uz uspjehe i dočeke. Nekako su ti prvi dočeci na Trgu bana Josipa Jelačića bili rezervirani za rukometaše. Mislim da je, s navijačke strane, kod rukometa najizraženija ta igra živaca. Kada mi netko kaže rukomet, onda moram smireno ući u tu priču, pratiti to smireno jer svašta je moguće.

Tko ti je najdraži igrač?

Ivano Balić i Domagoj Duvnjak.

Kakav si kao navijač?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nisam smiren, glasan sam i gorljiv. Često zato utakmice pratim sam. Kad sam u društvu, onda također volim pokazati emociju. Kako je ovo prvenstvo radno, s jedne strane ću navijati, ali prvenstveno ću morati biti smiren jer nas nakon utakmice čeka posao pa neće vjerojatno biti vremena za ovaj emocionalni dio.

Ima li na ovakvim putovanjima slobodnog vremena?

Rijetko kad, no uzme se ponekad. Kad završi javljanje za RTL Danas obavezno odemo nešto pojesti. Ono što je dobro za nas, kada radimo priče u inozemstvu, obično sve to vežemo uz znamenitosti grada iz kojeg se javljamo. Spojimo ugodno s korisnim. Primjerice, u Parizu snimamo nešto okolo Eiffelovog tornja. No, uglavnom kada se ide poslovno, posao je uvijek na prvom mjestu.

https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/1c6a016c-8ab0-11ed-b0d2-4add3627fa9e/original

Izvor: RTL

Na što si najponosniji u karijeri?

Kada sam nekome mogao pomoći sa svojom pričom, nekome promijeniti život na bolje. Često se dogodi spontano da na terenu naiđete na nekoga, vi to prenesete i reakcije krenu. Onda odjednom vidite da se osobi koja do jučer nije imala ništa, život pomalo počinje mijenjati. Imao sam nekoliko takvih situacija i to je nešto što me ispunjava. Normalno je da se čovjek ponekad pita je li ovo profesija za njega, pomalo posustane, ali onda se dogode takve situacije i onda sam sebi dokažem zašto radim ovaj posao.

Kako se nosiš sa stresom?

Po prirodi sam dosta glasan i temperamentan. Što na umu, to na drumu! Mislim da je to moj kanal rješavanja stresa, da rijetko kada nešto prešutim. Ako imam problem, uvijek ga kažem. No, mi ovdje na RTL-u imamo zaista dobru komunikaciju. Naravno da bude razmirica, ali to je normalno jer je redakcija živi organizam. Puno je reakcija, treba reagirati u trenutku, pa ponekad dođe do nesporazuma. No, uvijek u novi dan krećemo ispočetka, kao da se ništa nije dogodilo.

Da nisi novinar, što bi bio?

Ne znam. To je oduvijek bilo nešto što želim biti. Kao manji sam možda želio biti profesor. I da sada odlučim promijeniti karijeru zaista ne znam što bih bio. To novinarstvo nam je u krvi, nekako smo time zatrovani. Mislim da bih se razbolio da me netko stavi u ured i da tamo radim od osam ujutro do 16 sati. Naravno, dođu trenuci i da to poželiš. Ali, ne znam kako bih se snašao bez adrenalina. Meni je ovo poziv, ja to živim i zaista uživam u tome koliko god bilo stresno i teško.

Koji su tvoji hobiji?

Nemam previše vremena za hobije, uglavnom se to svodi na kućne radinosti. Shvatio sam da su mi biljke baš super. Zazelenio sam stan, a onda sam dobio i macu pa sam spojio biljke i malenu crnu panteru. Imao sam akvarij s ribicama, ali sam od toga odustao kada sam vidio kako se sve izlijeva nakon potresa.

Što trenutačno čitaš, gledaš i slušaš?

Trenutačno dosta čitam o rukometu, o našoj reprezentaciji, pokušavam se pripremiti najbolje što mogu. Posljednje sam pročitao knjigu naše kolegice s CNN-a Clarisse Ward 'On All Fronts: Education of a journalist' gdje je pisala o svim svojim terenima u posljednjih 20 godina. Baš inspirativno štivo! Navečer pogledam sve informativne emisije kako bih ostao informiran.

Sanjaš li i ti da o ovom poslu napišeš knjigu?

Nisam razmišljao o tome, htio bih prvo skupiti iskustvo, a onda bih se osvrnuo na to i vidio ima li razloga za to.

Koje su tvoje želje za 2023. godinu, privatno i poslovno?

Da bude slična 2022. godini. Priželjkujem si zdravlje, manje stresa, dobru novinarsku godinu, gospodarsku godinu, manje inflacije, manje ratova, više ljubavi, uvažavanja i više poštenja. Da jedni druge gledamo kao na ljude, slične sebi. Da budemo dobri jedni prema drugima.

Napete i atraktivne utakmice te još jedan pohod naših rukometaša na novu svjetsku medalju gledatelji mogu pratiti od 11. siječnja, samo na RTL-u i online platformi PLAY. Reportaže, priče i javljanja uživo novinara Gorana Latkovića i Ines Gode Forjan pratite i u RTL-u Danas!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
OD 11. SIJEČNJA

FOTO 'Vrijeme je za rukomet': Ova RTL-ova ekipa pratit će Svjetsko rukometno prvenstvo u Poljskoj i Švedskoj!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba