Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
OD 11. SIJEČNJA NA RTL-U

Zanimljivosti o hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji: Znate li koliko su medalja osvojili na velikim natjecanjima?

Kada je rukomet u pitanju, Hrvati se doista imaju čime pohvaliti. Već više od dvadeset godina od naših rukometaša očekujemo medalje s najvećih natjecanja, a oni redovito te želje i ostvaruju

Image

Zlatni rukometaši iz Barcelone

Foto: HRS
RTL.hr/ 8.1.2023. u 17:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ususret Svjetskom rukometnom prvenstvu u Poljskoj i Švedskoj, koje od 11. siječnja možete pratiti na RTL-u i PLAYU, odlučili smo se prisjetiti najvećih uspjeha naših rukometaša. Znate li uopće nabrojati sve medalje koje su osvojili?

Počelo je sve još 1994. kada se naša reprezentacija okitila broncom na Europskom prvenstvu, a godinu dana iza na Svjetskom prvenstvu bili su srebrni. Ipak, zlatna faza naših rukometaša krenula je s Olimpijskim igrama u Atlanti gdje su dečki osvojili prvo mjesto. Nakon nekoliko godina zatišja, vođeni Linom Červarom na klupi, a maestralnim Ivanom Balićem na terenu, rukometaši su se sa Svjetskog prvenstva u Portugalu 2003. godine vratili okićeni zlatom. Bio je to zasigurno jedan od najvećih sportskih uspjeha u Hrvatskoj ikada, a da su doista zlatni, potvrdili su samo godinu dana kasnije – na Olimpijskim igrama u Ateni ponovno su stali na najviši tron. Na Svjetskom prvenstvu 2005. godine osvojili su srebro, baš kao i na istom natjecanju 2009. I dok se mogu hvaliti zlatnim medaljama s Olimpijskih igara i Svjetskih prvenstava, Europska prvenstva su našim vrhunskim sportašima uvijek bila najteži izazov.

Tako su na tom natjecanju 2008. osvojili srebro, baš kao i dvije godine nakon toga. Zaredale su potom i godine brončanih medalja. Na Olimpijskim igrama 2012. u Londonu osvojili su broncu, baš kao i na Europskom prvenstvu koje se održalo te iste godine. Godinu nakon, 2013., na Svjetskom prvenstvu naši su se dečki vratili okićeni broncom. Medalju su osvojili i na Europskom prvenstvu 2016. godine, a bila je ona također brončanog sjaja. Posljednja je njihova s Europskog prvenstva 2020. godine, kada su osvojili srebro!

Ukupno je to 14 medalja u 32 godine!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Je li vrijeme za neko novo odličje? Saznat ćemo uskoro, i to samo na RTL-u! Ne propustite pratiti Svjetsko prvenstvo, od 11. do 27. siječnja.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
ZA RTL.HR

Ivona Hemen uoči Svjetskog rukometnog prvenstva: 'Treme nema, ali uvijek postoji neki adrenalin koji te nosi'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba