Život na vagi

Anja iz 'Života na vagi' za RTL.hr: 'Sa suprugom sam u odličnim odnosima, cilj mi je postati majka'

Anja Veber, kandidatkinja showa 'Život na vagi' za RTL.hr otkrila je kako su je dočekali ukućani, što kažu na promjenu i je li svjesna što je čeka dalje

Antonija Šipušić
17.11.2022 08:00

"Moji najveći motivi za prijavu u 'Život na vagi' su zdravlje i želja za trudnoćom", rekla je Anja Veber prije ulaska u show, a u 'Životu na vagi' cilj joj je bio promijeniti prehranu i način života kako bi mogla odjenuti što hoće, odagnati bojazan od bolesti, a i nije se više željela suočavati s uvredama zbog debljine. "Od sada gledam samo naprijed, spremna sam na veliku promjenu!", rekla je na samom početku. I u tome je svemu uspjela! Finale joj je bilo blizu, izmaklo joj je pred sam kraj, no svejedno, kaže kako je ponosna na sebe. Tri mjeseca mukotrpnih treninga, striktne prehrane i izolacije od obitelji i prijatelja, teško je to sve bilo izdržati, ali ona je uspjela. U finale su ušli Čapo, Roko, Boris i Lara, a Anja priznaje da bi joj bilo drago da je to ostvarila još jedna žena. "Bilo kako bilo, svi koji su u finalu, to su i zaslužili", naglasila je. Show je napustila sa 101 kilogramom, odlučna u tome da mršavjeti nastavi i vani. Anju smo kontaktirali nakon ispadanja, a evo što je sve rekla za RTL.hr.

Anja Veber

"Nije mi žao što nisam ušla u finale. To je veliki pritisak, a dosta ga je bilo u ta tri mjeseca. Mislim da mi je dobro došao odmor, ali drago mi je da sam ostala do kraja", rekla je Anja te nastavila: "Kada sam ušla u show, nisam mislila da ću toliko izdržati. Prvi tjedan sam mislila da ispadam taj ili sljedeći. Nisam si davala šansu za duži ostanak, ali imala sam i sreće. Bio je tu i trud, sreća, svašta se nešto pomiješalo".


Pozitivna promjena

Kada se vratila kući u selo Imsovac, nedaleko Daruvara, pozitivnom promjenom, kaže, bili su iznenađeni baš svi.

"Vidim veliku promjenu na sebi, najviše što se tiče psihičkog razmišljanja. Tu sam se baš dovela u red. Drago mi je da se znam zauzeti za sebe, samo ne znam kako će drugi reagirati na to", rekla je te dodala:

"Ljudi su se iznenadili što sam se toliko promijenila, svi pozitivno. Nisam naišla na negativne komentare, barem ne od bližnjih", rekla je. Obitelj je maksimalno podržava i s njom je od samog početka na putu kompletne transformacije. Na početku showa nije znala što suprug misli o angažmanu u 'Životu na vagi', no kaže kako su sve nesuglasice sada izgladili.

"Sa suprugom je zasad odnos odličan, dalje ćemo vidjeti", rekla je i dodala kako joj nije zamjerio to što je javno govorila o problemima u braku. Svi ih imaju, a Anja je jedna od onih koja je hrabro progovorila o toj temi. "Zna i sam kako nam je bilo i drago je i njemu i meni što smo to riješili", rekla je.

Anja Veber

Suočavanje sa stvarnošću

Kako su im rekli i bivši kandidati, jednom kad izađeš iz 'Života na vagi', nije tako bajno kako se čini pa je bitno ne idealizirati situaciju. Anja je toga svjesna.

"Vani mi je zasad odlično, trebat će vremena da se naviknem na sve, na prehranu, uz sve to tu su stresovi – posao, financije i sve ostalo. Bit će mi vjerojatno bolje jer imam slobodu, ali sad počinje borba", rekla je.

Kaže kako se prehrane nastoji držati i vani, ali ako će poželjeti pojesti nešto, primjerice, slatko, to će si i omogućiti. "Nije me strah hrane, kao što me nije bilo strah ni u showu jer nam hrana ne može nauditi ako je jedemo u određenim količinama", naglasila je. Želja joj je smršavjeti još 20-ak kilograma kako bi došla do 80-ak, ali to sve želi postići laganim koracima.


Želja za majčinstvom

U showu je rekla kako joj je želja upisati Kineziološki fakultet. A je li promijenila mišljenje?

"Što se tiče fakulteta, to mi trenutačno nije na prvom mjestu. Na prvom mjestu mi je sada obitelj, a dalje ćemo vidjeti što će vrijeme donijeti. Željela bih postati majka", naglasila je.


Čapo i nadmetanje

U posljednjem izazovu pomalo je poludjela na Čapu jer je kandidatima obećao da će zlatnu ulaznicu prepustiti nekome drugome, ali bio je ustrajan do samoga kraja. Anja je javno tada rekla kako im je mazao oči.

"U tom trenutku sam pukla jer znam što je govorio kad su kamere bile ugašene i onda se dogodi totalno drugačija situacija. Ali on je zaslužio svoju ulaznicu, nismo se nikada prepirali i u jako smo dobrim odnosima", rekla je.


Prijateljstvo s Mateom

U showu se najviše sprijateljila s Mateom – kada je ona izašla potekle su i suze, a Anja ju je nazvala "najboljom prijateljicom koju dugo nije imala". "Matea i ja se čujemo svaki dan. Pričamo telefonski, dopisujemo se, kako god stignemo. Neće vjerojatno to tako biti stalno, ali barem sada kad imamo vremena. Da se ne zaboravimo", zaključila je kroz smijeh.

Matea i Anja, Život na vagi