Život na vagi

Kandidati u čudu slušali priču trenerice iz 'Života na vagi'! O potresnoj dijagnozi: 'Morala sam odmah na...

Fitness instruktorica Tanja Miljuš kandidatima je ispričala s čime se ona suočila u životu i zašto je potom promijenila sve oko sebe

RTL.hr
09.11.2022 14:15

Kandidati su se okupili s trenerima i kineziolozima koji su im potom ispričali svoje životne probleme – što se tiče zdravlja ili pak debljine. Fitness instruktorica Tanja Miljuš s kandidatima je podijelila svoje probleme s kralježnicom, ali i tragičan gubitak trudnoće zbog čega joj se potom zakompliciralo i zdravlje.

"U svibnju 2012. godine kada sam prala kosu i podigla glavu, zaboljelo me u vratnoj kralježnici. Mislila sam 'kvragu', još jedno uklještenje. Dok sam magnetsku rezonancu čekala dva mjeseca, nadala sam se da ću se dotad oporaviti. Međutim, bolovi su bili nepodnošljivi, trajali su 24 sata, čak dva mjeseca. Velika podrška bila mi je moja djevojčica koja je tada imala dvije i pol godine, tada je sve razumjela, bila je slatka, govorila da će me izliječiti svojim ručicama. To mi je davalo snagu, da zbog nje budem jaka i što prije se vratim normalnom životu jer sam uvijek bila aktivna mama. S nalazom s magnetske rezonance otišla sam kirurgu za kojeg sam čula da ne operira stalno i pokušava sve alternativne metode prije operacije obaviti. Rekao je 'ja bih to operirao", ispričala je Tanja. U strahu da ne završi na operacijskom stolu, otišla je po drugo mišljenje, no dijagnoza i preporuka je bila ista.

Život na vagi

"Disk mi je izletio i pukao, bilo je 'želim te sutra vidjeti na operacijskom stolu'. I onda sam sama sebi rekli da mi se to ne smije ponoviti. Prije svega zbog moje Mije. Onda sam odlučila da ću postati vojnik i postala sam fitness trener", rekla je. S njezinom se pričom najviše poistovjetio Boris, koji zbog problema s ramenom mora trenirati prilagođeno i ponekad ne smije sudjelovati u izazovima. Kada su ovakve stvari u pitanju, ni nakon operacije nisi siguran, a evo što je još pogoršalo Tanjino stanje.

"Ostala sam trudna i u petom mjesecu trudnoće sam izgubila bebu. Umrla je i ja sam morala ići na porod. U međuvremenu, kako to kod žena biva, elastin i svi hormoni slažu zdjelicu i stvaraju mjesta ne bi li bilo dovoljno prostora djetetu da raste. Porod je trajao 13 sati i sve me to dodatno rastrgalo u donjem dijelu leđa. Otišla sam na magnetsku rezonancu i virila su mi tri diska u lumbalnom dijelu kralježnice. Svi alarmi u meni su se popalili u tom trenutku – 'nećeš opet završiti na operaciji", rekla je Tanja.

Otišla je kod fizioterapeuta, on joj je savjetovao koje vježbe treba raditi i toga se drži svakodnevno. Poanta priče je ta da kandidatima usadi radne navike i da osvijeste cilj za koji rade. Teško je, ali barem znaš što se krije iza toga.

"Moja priča motivira ljude - tjelovježba je vezana za zdravstveno stanje. Sjetite se naših priča. Vaše zdravlje je u pitanju", rekla im je za kraj.