Život na vagi

Mijo Matić za RTL.hr otkrio zašto mu je bila razbijena glava kad je došao u 'Život na vagi': 'Dečki su me...

Gospodin Savršeni ovoga je tjedna trenirao s kandidatima, a za RTL.hr je otkrio što misli o njima i kako mu je bilo u Lividragi

A.Š.
11.11.2022 08:00

Kakvo iznenađenje je ovoga tjedna dočekalo kandidate 'Života na vagi' . Na trening im je stigao crni tim sastavljen od kineziologa i osobnih trenera, a među njima se pronašlo jedno poznato lice - Mijo Matić , odnosno Gospodin Savršeni. Poznato je kako je Mijo osobni trener već godinama, a u prošlosti se bavio i bodybuildingom. Profesionalni bivši sportaš za svoju je partnericu odabrao Mateu , koja ga je prva i prepoznala. Smješak od uha do uha, mogao se vidjeti kod simpatične djevojke koja je Miji priznala kako njezin dečko nije gospodin savršeni, ali je vrlo blizu. S Mijom smo popričali o ovom još jednom njegovom televizijskom pothvatu, a otkrio nam je i zašto je na set došao s razbijenom glavom.

"Došao sam u show na Edinu preporuku, pozvao je nas trenere, a bili smo se prije upoznali kroz neke suradnje, kliknuli smo i pozvao me na projekt da se podružimo i upoznam kandidate", rekao je Mijo. Pitali smo ga kako su mu se u tom trenutku činili kandidati - jesu li bili umorni, kako su se posložili u glavi i koga bi istaknuo.

Matea i Mijo

"Glave su im bile relativno dobro posložene s obzirom na to što su sve prošli. To je izolirana okolina, a najzanimljvije će biti to što će se dogoditi nakon toga svega. I ono što je meni najzanimljivije - kako će se sa svime time nositi kada se vide na televiziji. Sada se stvara javno mišljenje, stvarno se moraš poznavati, a oni su se tamo pronalazili. I sad treba pomiriti te dvije strane i da održe sve što žele i ostvare sve što žele. Oni su u showu s istim problemima, imaju isti cilj, teže tome, ali kada to prođe...vidjet ćemo. Tvoj fizički izgled je odraz tvoje psihe, pogledaš nečije tijelo i znaš koje su njegove navike i što on radi", naglasio je Mijo. Smatra kako su svi složni u tome što im je činiti, da su svjesni gdje su dosad griješili i idu prema tome da to promijene. Dodao je kako su svi zaista pozitivni i dobri ljudi.

"Toma je samozatajan, ali imam dojam da je zacrtao cilj i ide prema tome, kao i Čapo. Kod djevojaka je to Anja, ali ne mogu ih posebno izdvajati jer se stvarno svi trude", objasnio je Mijo svoje viđenje.

Iako s pretilošću nikada nije imao problema, iskusio je pak onu drugu krajnost - kada čovjek razmišlja o baš svakoj kaloriji koju unese, kada mu se život sastoji od teretane i pravilne prehrane...

Mijo Matić, Matea Milunić

"Sviđa mi se kako mi je ovo iskustvo došlo u život. Prije deset godina sam se bavio bodybuildingom i bio sam taj drugi ekstrem. Imam osvojeno prvenstvo, kategorizaciju sportaša, a to je totalno kontra slika. Oni lagano mogu prijeći iz te krajnosti u ovu moju, gdje ti se sve svede na trening i hranu, a to je loše. Nemaš ljubavi, nemaš privatnog života, odnosi su ti u banani. Meni je to dobro došlo jer sam taman imao prekid, nisam uspio u nogometu i odgovarala mi je apstinencija. I kroz to sam upoznao sam sebe. Tijelo ti je savršen instrument da samog sebe upoznaš, nije ono tvoj identitet, ali ti govori sve što ne valja", rekao je Mijo.


Što s razbijenom glavom?

Gledatelji su primijetili kako Mijo izgleda drugačije, odnosno zapitali su se - otkud ožiljci nasred glave? E pa incident se dogodio na moru kada je s mola nezgodno skočio u plićak. Otac ga je zadirkivao kako s ozlijeđenom glavom više ne može na televiziju, jer - više nije lijep. Da će sudjelovati u 'Životu na vagi' Matić stariji nije znao pa se dobro iznenadio kada je sina vidio na ekranu. I pokrio po glavi, šali se Mijo.

"Prepoznali su me gotovo svi kandidati, bilo je zafrkancija na moj račun, stalno je bilo nešto oko djevojaka i mene. Dečki su provocirali, ali u pozitivnom smislu", zaključio je.