Život na vagi

Anja ima 142 kg, a u 'Život na vagi' dolazi jer joj je velika želja postati majka: 'Odustajala sam od...

Anja Veber dolazi iz sela Imsovac blizu Daruvara, ali trenutno živi i radi u Sesvetama kao medicinska sestra i ima 142 kilograma.

RTL.hr
22.09.2022 19:00

Moji najveći motivi za prijavu u 'Život na vagi' su zdravlje i želja za trudnoćom", kaže Anja kojoj je cilj promijeniti prehranu i način života zato što joj jako smeta što ne može raditi ono što bi željela, ponajprije neke sportske aktivnosti, ne može odjenuti što hoće, boji se bolesti, a i ne želi se više nositi s uvredama zbog debljine. Osim što bi u bliskoj budućnosti željela postati majka.

"Voljela bih postati majka, kao što bih i on želio postati otac. Nije mu bilo na početku drago što sam se prijavila u 'Život na vagi', ali kad je bolje razmislio i uvidio da mi je to stvarno potrebno i za moju i za njegovu budućnost, postao mi je velika podrška", komentirala je za RTL.hr.

Zbog viška kilograma nije mogla biti trenerica fitnessa i nogometna sutkinja premda je kao dijete željela biti policajka.

Od ranog djetinjstva bila sam punija, već od prve godine života, i onda kad sam krenula u srednju školu, to se malo smanjilo zato što sam trenirala nogomet i kickbox. No kad sam prestala biti aktivna, kilogrami su se ponovno počeli gomilati", otkriva Anja i dodaje da je i sama pokušavala smršavjeti - i vježbanjem i raznim dijetama, ali bi uvijek odustala nakon samo nekoliko dana. "Odustajala sam od bilo koje dijete na kojoj sam bila jer sam na tim dijetama bila gladna, nisam imala podršku u tome i sama sam se borila s tim", objasnila je.


'Tetka je osoba koja mi je uvijek davala savjete u vezi prehrane i tjelovježbe'

Moji su bližnji, naravno, svi željeli da smršavim, govorili su mi da moram poraditi na tome zbog svog zdravlja. U gubljenju kilograma na početku mi je podrška bila samo tetka, a kad sam ušla u show, onda su počeli biti svi", kaže Anja koja je dosta privržena ocu. Na pitanje koliko joj tetkina pomoć znači, objašnjava: "Tetka je osoba koja mi je uvijek davala savjete u vezi prehrane i tjelovježbe. Ona je osoba koja mi je rekla da se prijavim u show, da mi je to prilika života i možda zadnja šansa da se dovedem u red. Jer nisam uspjela sama, a tu imam pomoć stručnjaka."


' Nakon procesa znam da ću posložiti svoj život'

Otkrila je i koji je bio prijelomni trenutak za prijavu u show. "Igrom slučaja sam se prijavila. Na nagovor tetke iz šale sam otišla na RTL-ovu stranicu i otvorila prijavnicu. Krenula čitati pitanja i odgovarati na njih i odlučila sam da je to to, da se prijavljujem pa što bude, bude", kazala je.

A danas kad ima svoju obitelj, gleda sam naprijed, spremna je na veliku promjenu i jednu bebicu, kaže te otkriva kako zamišlja svoj život nakon showa: "Definitivno sam sigurna da show 'Život na vagi' mijenja živote na više načina. To je proces koji ti daje šansu u najboljim uvjetima da misliš na sebe, na svoje zdravlje i na svoju budućnost. I treba iskoristiti i cijeniti sve što nam pruže jer se to događa jednom u životu. Nakon procesa znam da ću posložiti svoj život onako kako meni odgovara i da ću početi misliti na sebe, jer mislim da moje razmišljanje, način života utječe i na druge ljude. Ovo je prilika za novi život."

A Anju i ostale kandidate šeste sezone 'Života na vagi' gledajte od 26. rujna u 21.15 na RTL-u!