Život na vagi

Ante nakon ispadanja iz 'Života na vagi': Hvala trenerici što je vratila život 26-godišnjaku koji je...

U srijedu navečer nakon vaganja show 'Život na vagi' napustio je Ante. Iako je skinuo gotovo 45 kilograma u devet ciklusa, crvena linija sinoć je odlučila kako je on kandidat koji napušta show. Nakon ispadanja Ante je za RTL.HR komentirao svoj odlazak, 'Život na vagi', ali i svoje sjajno postignuće.

RTL.hr
19.11.2020 11:34

Bio sam jako nervozan prije zadnjeg vaganja iako se to možda nije vidjelo na meni. Već dugo sreća nije pratila plavi tim, padali smo jedan po jedan kao kruške. Izgledalo je kao da nas prati onaj naš uzvik: Uvik kontra!" Tako se nama lomilo iz ciklusa u ciklus samo kontra, sve damo od sebe i dogodi se kontra. Tako blizu, a tako daleko", rekao je Ante pa dodao: "Gubili smo u tako malim razlikama da je to već bilo nepodnošljivo. I ego se poljulja, volja, a i snaga. Koljena i ruke klecaju, a srce govori:ajde, ti to možeš. A onda se uključi mozak i čujem: uvik kontra, uvik kontra... Taj mi je osjećaj zujao u ušima da će se i ovaj put dogoditi kontra iako sam se cijedio na treninzima kao da je netko otvorio špinu. Tijelo je komplicirano, ne daje uvijek rezultate kako bismo htjeli -i ono se grčevito bori i zadržava svoje pobjede."


NoZdravka i on nisu gubili nadu do samog vaganja te su davali više nego ikad prijena treninzima. Nadali smo se Zdravka i ja da ćemo ovaj put uspjeti pobijediti crvene. Puno smo trenirali i pridržavali se prehrane. Čak i kad smo imali slobodno vrijeme, mi smo šetali i bili u pokretu. Treninzi su bili jaki, izazovi najteži u ovom ciklusu, a zašto tijelo ne odgovori pozitivno na trud i rad, ne mogu objasniti", otkriva.

Njegov rezultat u 'Životu na vagi' itekako je impresivan. U showu sam skinuo više od 45 kilograma, što je sjajan rezultat. Da mi nije bilo ove prekretnice u životu, tko zna koliko bih još bio u plusu starim načinom života i koliko bi to dugo tijelo moglo izdržati. Ovdje smo toliko puno naučili i o unosu hrane i tjelovježbi. Sve to skupa tako jednostavno izgleda:možeš jesti, ali to treba i potrošiti aktivnošću. Manje kalorija, više kretanja. Bitno je i što unosimo u sebe, koje namirnice", kaže.

Otkriva i što je naučio u ovih devet ciklusa. S ovim znanjem tek sad vidim koliko sam štete sebi nanio koristeći nezdravu visokokaloričnuhranu bez nutritivnih vrijednosti. Samo smeće puno aditiva, o kojima čovjek postane ovisan i samo traži još. Siguran sam da ću vani uspjeti održati tempo jer sam se već naviknuo. Uživanje u hrani mi se totalno promijenilo, sad odmah podsvjesnobrojim kalorije i znam koliko mi treba da to i potrošim.Smeta mi slano i slatko, a ogaziranim i pekarskimproizvodimauopće ne mislim.Nastavit ću vježbati i paziti što jedem, to je moj novi način života. Nastavljam pravac u kojem ću biti novi, zdraviji, pokretniji, pametniji, bolji Ante - tata, suprug, sin, brat, prijatelj", kaže iskreno.

A s rezultatima i novim navikama zadovoljni su i članovi njegove obitelji, koji su tijekom showa bili Antini veliki motivatori, ali i navijači. Supruga i otac su oduševljeni rezultatom, skinuti više od 45 kilograma u mjeseci pol, nije mala stvar. Supruga Dijana već je pripremila punu bilježnicu zdravih recepata. Kaže da je većinu isprobala jer joj je tako, uz sina, brže prolazilo vrijeme. Ovo će biti preokret u našoj obiteljskoj kuhinji. I ja sam dosta spretan u kužinavanju, što sam dokazao i u izazovu koji smo dobili Danko i ja.Nastavljam kombinirati i prakticirati naučeno, a u žiriju će najveći kritičar bitimoj mali sin Jakov. Otac bi volio da sam skinuo još koji kilogram, ali nastavljam proces vani, neću ga razočarati.Bitno je bilo pobijediti sam sebe i uhvatiti se ukoštac s problemom. Sad idem dalje, nema vraćanja na staro", kaže. Stoga vani nastavlja primjenjivati sve ono što je naučio u 'Životu na vagi'.

Planovi za dalje su mi nastaviti u ovom pravcu mijenjati život. Ovo mi je najbolja odluka u životu. Ni sam nisam bio svjestan koliko mogu. Uz potpunu podršku obitelji, sve je lakše.Želim biti zdrav i sretan sa svojim sinom i suprugomte imati još djece. Otac i sestre su ponosni na mene, a vjerujem i mama, koja nas prati i zagovara za nas na nebu", kaže emotivno.

Otkriva i koga vidi kao pobjednika showa. Kao pobjednika 5. sezone 'Života na vagi' vidim Mateja.Momak je 100% na mjestu, kompletno posložen u glavi. Odličan čovjek, prijatelj i vođa. Nema veze što je on u protivničkom timu crvenih, stvarno se pokazao kao izrazito jaka karika.Drži konstantu i odličan rezultat od početka. Želim mu svu sreću dalje!"poručuje. A osim s Matejom, Ante se sprijateljio i s drugim kandidatima.

Najviše sam se zbližio sa Zdravkom, žena je totalna pozitiva. Ona mi je u izolaciji, uz trenericu Maju, najviše pomogla da izdržim inemoguće.U njoj sam na trenutke vidio sve moje bliske ženske osobe iz obitelji, koje me bodre i podižu kad klonu i tijelo i duh", opisuje članicu svog plavog tima.

Zdravka je briljirala na svakom vaganju. Na mene je ostavila dojam žene ratnice, puna pozitive, dobri duh našeg tima. Od početka je imala tu konstantu koja je ostala samo zaslužujući redu, radu i disciplini.Samo kad netko sa strane gleda nju, dobije dojam da je sve lako zbog njezina vedrog duha i srčanog osmijeha. Neće joj biti lako sad kad je ostala sama, aliona je toliko jaka i posložena u glavi da će brzo pokupiti sve razasute puzzle i posložiti ih ispred sebe u cilj. Vjerujem u nju...", kaže iskreno.

A otkrio je i kako vidi trenericu Maju, koja je bila uz njega i ostatak tima od početka do kraja, trenirala ih, motivirala i tješila kad god je trebalo. Najbolja trenerica na svijetu.Njezina stručnost, vedrina, pozitiva, brižnost, a najviše predanost koju mi je kao trenerica iskazala u ovih mjesec i pol, govore o njoj puno. Prostora za napredak ima još, ali sav se trud do sada isplatio.Danas sam snažniji, svladavam vlastite otpore, naučio sam kako sebi pomoći, a osjećaj u tijelu i glavi je odličan.Pun je pogodak to što je trenerica Maja vodila naš tim. Njezina zarazna energija, nježnost i žestina, sposobnost motiviranja kad kod nje nema labavo, nego samo rokaj", prepričava.

Naučiš puno od Maje jer te treneri toliko zaraze znanjem da i nesvjesno upijaš, a jednog dana shvatiš da i izvan treninga paziš kako si pomoći s onim što već znaš. Neopisiv je osjećaj kada se prvi put upoznaš s mišićem za kojinisi niznao da postoji - to je neprocjenjivo. HVALA JOJ što mi je u samo nekoliko tjedana vježbanja omogućila da normalno trčim i zaboravim na misao da ja to ne mogu.

HVALA JOJ što je vratila život 26-godišnjaku koji je ponovno uspio ući u svoje vjenčano odijelo pa ne mora kupovati novo za finale, hahaha.HVALA JOJ za osjećaj zadovoljstva samim sobom koji je posljedica rezultata njezinih treninga.

HVALA JOJ za svaki koristan savjet kojim će moj život i izvan showa učiniti kvalitetnijim.Nevjerojatna je količina znanja i motivacije koju nesebično prenosi na svoj tim.Većina bi trenera davno digla ruke od nas.

Na kraju ono najvažnije, HVALA JOJ što ću se moći igrati sa svojim sinom autićima po dnevnom boravku i šetati sa svojom suprugom po splitskoj rivi bez stajanja i sjedenja po klupama i zidićima.A na ljeto ću nadoknaditi sve one dane kad se nisam kupao u moru zbog pogleda ljudi oko sebe.Još samo moram provjeriti, mogu li stati u odijelo za autoutrke, štoje već nekoliko godina moja skrivena želja... I idem dalje, primijeniti naučeno...", poručuje Ante koji joj je iznimno zahvalan trenerici Maji zbog svega što ih je naučila i napravila za njih.