Život na vagi

Bullying je ozbiljan problem o kojem djeca šute, a kandidati 'Života na vagi' hrabro su progovorili o...

Neki su o svojim pričama progovorili pri ulasku u show, a neki su se otvorili psihologinji

RTL.hr
01.11.2020 18:00
Pročitajte još
Trenerica Marica u suzama: 'Uvrede na račun debljine trpim na sportskom terenu, jedna trenerica mi je...

Proteklog tjedna Iva Brozičević Dragičević , klinička i sportska psihologinja s kandidatima 'Života na vagi' je pričala o bullyingu. Objasnila je da je bullying verbalno, fizičko, nasilničko zlostavljanje koje vodi do raznih psihičkih posljedica.

Psihologinja je naglasila da samo 30% djece govori svojim roditeljima što se događa u školi, a da čak jedna četvrtina nikad ne govori roditeljima što se događate da je vrlo bitno da roditelj da do znanja svome djetetu da ono nije krivo za zlostavljanje.

"Bitna je edukacija, komunikacija i podrška roditelja'', zaključila je Brozičević Dragičević.

Kao zadatak kandidatima dala da na cigle napišu neke od uvreda koje su trpjeli te su potom te cigle razbili.

No, prije toga su ispričali svoje potresne priče.


Dominik: 'Zbog toga sam postao agresivan'

Dominik je rekao da je bullying na njega utjecao tako da je postao agresivan. ''Nakon što mi je bilo dosta svega želio sam pokazati da sam ja jači i da neću trpjeti maltretiranje'', otkrio je Dominik dodavši da se sa svojim problemima borio sam. Više o njegovim proživljenim traumama pogledajte u videu!


Matea C.: 'Gađali su me čokoladicama'

Matea C. otkrila je da su i nju zadirkivali u osnovnoj i srednjoj školi. ''Grupica starijih dečki me često maltretirala. Nekad sam izbjegavala i puteve do škole kako bih ih izbjegla'', priznala je Matea C. ''Najgora uvreda mi je bila kad su me gađali čokoladicama. Kad te tako gađaju osjećaš se kao neka životinja pa te tako žele nahraniti'', tužno je objasnila Matea C.


Petra: 'Ne volim konflikte pa sam najviše bježala'

"U osnovnoj školi su mi skinuli gaće da mi svi vide stražnjicu, starije cure su me znale gađati... Kasnije, išla sam na jedan razgovor za posao na kraju mi je žena rekla da me neće primiti, da samdebela i moram to i to... Kao da mi je najbolja frendica, tijekom intervjua za posao!", otkrila je Petra još ranije na jednom od vaganja, ali i dodala da je ovo najveća promjena u njezinom životu.

''Nisam tip koji će se nekome suprotstaviti. Ne volim konflikte pa sam najviše bježala jer je to bilo najlakše'', priznala je i Petra kasnije u razgovoru s psihologinjomo svojem iskustvu s bullyingom dodajući da nikome nije govorila o svojim problemima, a to radi i danas kad je odrasla.