Život na vagi

Evo nekoliko recepata za zdrave obroke

Budući da su nas mnogi gledatelji 'Života na vagi' pitali po kojim se receptima hrane kandidati, donosimo nekoliko zdravih recepata od kojih ćete biti siti, ali i zdravi.

Press
01.04.2017 12:00

Samo ne zaboravite, uz zdravu prehranu bitno je i kretanje – bilo koje vrste!Bitno je napomenuti da je svaki kandidat 'Života na vagi' dobio prilagođen jelovnik prema svojoj intoleranciji na hranu i bazičnom metabolizmu (koliko kalorija troše i bez kretanja). Ono što nutricionisti i liječnici uvijek ponavljaju svima, pa tako i natjecateljima, je da je bitno jesti pet obroka dnevno, od čega su tri glavna, dva međuobroka, te da se moraju jesti sve svježe namirnice, nekonzervirano, s puno raznolikosti i umjerenosti.

Zobene pahuljice s voćem na jogurtu:

Zobene pahuljice 40 g

Jogurt s manje mliječne masti

Komadić banane nasjeckane na kolutiće

Sezonsko voće (borovnice, jagode...)

Med 20 g

Cimet 0,5 g

Juha od povrća: Na ulju popržiti kratko povrće narezano na kockice, te dodati vodu i kuhati dok ne bude polutvrdo (povrće ne smijete prekuhati jer gubi svoje hranjive sastojke, najbolje je vidjeti kada je boja povrća najintenzivnija, tada maknuti s vatre)

Cvjetača 40 g

Mrkva 30 g

Peršin list 20 g

Korabica 10 g

Ulje suncokreta 3 g

Sol 0,5 g

Pirjana pileća prsa: popržiti pileća prsa s obje strane dok ne dobiju zlatno –žutu boju.

Pileća prsa 100 g

Ulje suncokret 3 g

Sol 0,5 g

Ako ste ljubitelj salata, isprobajte narezati kupus na trakice i mrkvu te sve začinite limunovim sokom i 3 g maslinovog ulja i 0,5 g soli.

Varivo od mahuna s junetinom: Mahunama odrežite vrhove pa ih prepolovite i dobro operite. Ako je neka izgubila svježinu i prelazi u grah, iskoristite samo zrnje.

Meso narežite na kocke, nasjeckajte luk i češnjak, korijen celera na kolutiće, a krumpire na polovine ili, ako su veliki, na četvrtine.

U loncu na maslinovom ulju lagano ispržite luk te dodajte meso i pržite ga tek toliko da uhvati malo boje. Dodajte mahune, krumpire i celer pa dinstajte dvije-tri minute. Zalijte vodom i kuhajte na najjačoj vatri. Nakon pola sata u bacite u lonac sitno sjeckani peršin, češnjak i lovorov list te posolite. Kad provri, smanjite vatru pa lagano kuhajte još sat vremena.

Junetina 100 g

Zelene mahune 120 g

Peršin suhi list 3 g

Češnjak 1 g

Crveni luk 10 g

Korijen celera 5 g

Krumpir 100 g

Lovorov list

Ulje maslinovo 2 g

Kao odličan međuobrok , možete napraviti voćnu salatu .Narežite naranču, jabuku, bananu, grožđice u veliku zdjelu, dobro promiješajte te dodajte 0,5 g cimeta i pospite s malo limunovog soka. Dobar vam tek!

Gledajte 'Život na vagi' od ponedjeljka do četvrtka od 20 sati, na RTL-u.