Život na vagi

Filip je najteži kandidat 'Života na vagi': 'Smršavio bih pa vraćao kilograme, a proživljavao sam i...

Filip Mrčela dolazi iz Splita, po zanimanju je virtualni asistent i ima 220 kilograma.

RTL.hr
12.09.2022 19:00

Filip Mrčela je jedan je od kandidata 6. sezone 'Života na vagi', a razlog njegove prijave bila je borba s kilogramima koja je počela i prije samog rođenja. Rođen sam sa 5500 grama, imam dokazanu genetsku predispoziciju za pretilost i jedna je stvar vodila drugoj. Nisam se pazio, fokusirao sam se na pogrešne stvari u životu", iskren je Filip te dodaje kako mu višak kilograma smeta u gotovo svim fizičkim aktivnostima i druženju; od nalaženja cure do pronalaženja posla.

Na pitanje kako je otkrio da ima genetsku predispoziciju, Filip objašnjava: Sjećanje mi je malo mutno, za to sam se testirao u petom ili šestom osnovne škole, jedino čega se sjećam je da sam morao vaditi krv dosta puta u jedno jutro. Tražili smo pomoć kod više različitih stručnjaka; od trenera, psihologa, doktora, ali, nažalost, nikad nije uspjelo dugoročno."

Pročitajte još
Filip Mrčela (25) najteži je najmlađi kandidat u 'Životu na vagi' dosad: 'Želim si spasiti život i...

No to nije jedini zdravstveni problem koji ga muči. Prekretnica u mom životu dogodila se negdje početkom mog studiranja, kad sam otkrio da imam apneju, što mi prilično remeti san i ne mogu dalje nastaviti normalno živjeti. Još to sa svim ostalim aspektima što pretilost daje, to je sve utjecalo na moju odluku da se prijavim u show", kaže Filip kojeg su roditelji nagovarali da se prijavi u 'Život na vagi' još tijekom studiranja, no on je prvo želio završiti školovanje. Otkriva kako je i sam pokušavao gubiti kilograme te da je u nekim pokušajima bio uspješan.


'Prijelomni trenutak bio je kad sam završio fakultet'

Znao bih smršavjeti po 10, 15 kilograma pa onda sve to vratiti, nije išlo", kaže i dodaje kako su mu oduvijek najveća podrška u svemu roditelji i dvije sestre. Na pitanje zašto se uvijek vraćao na staru težinu, Filip iskreno priznaje: Mnogo je bilo razloga. Zezanje i maltretiranje u školi i općenito u javnosti, osobni i školski neuspjesi, usamljenost, svađe s roditeljima, a falila mi je hrana koju volim."

Pročitajte još
Marija Prgomet (19) najmlađa je kandidatkinja 'Života na vagi': 'Ne želim da me više zezaju zbog debljine'

Na pitanje koji je bio prijelomni trenutak zbog kojeg se odlučio prijaviti u 'Život na vagi', 25-godišnji virtualni asistent kaže: Prijelomni je trenutak bio nakon što sam završio fakultet. Gledao sam koji su mi daljnji ciljevi i zaključio sam da za ostvarenje njih 99% trebam izgubiti kilograme, također sam počeo primjećivati kako mi roditelji mogu sve manje i želio sam biti zdrav da njima mogu pomoći onako kako su i oni meni pomagali cijeli život."


'Najveći su neprijatelji lijenost te iskušenja koja se nalaze svugdje'

Kako radi kao virtualni asistent, za RTL.hr otkrio je i kako izgleda jedan njegov radni dan. Virtualni asistenti rade sve što i 'obični asistenti', ali sve virtualno ilitiga od kuće; radovi na aplikacijama, osobni asistenti za ljude koji su prezauzeti, pomaganje drugim kompanijama pri manjim zadacima, itd. Firma za koju radim većinom se fokusira na područje Velike Britanije, tako da svi asistenti moraju baratati odlično engleskim jezikom te moraju znati koristiti osnove programe i aplikacije."

Naposljetku, za RTL.hr otkrio je kako zamišlja svoj život nakon izlaska iz showa: Život nakon emisije definitivno neće biti lagan. Najveći su neprijatelji lijenost te iskušenja koja se nalaze doslovno svugdje. Ali vjerujem da je uz podršku moje obitelji i prijatelja, šake strpljenja, truda i upornosti - gotovo sve moguće."

A Filipa i ostale kandidate 6. sezone 'života na vagi' upoznajte uskoro na RTL-u!