Život na vagi

FOTO: Marijana Batinić trenira uz Edu iz 'Života na vagi': 'Cilj mi je vratiti energiju nakon porođaja'

RTL-ova voditeljica Marijana Batinić u rujnu je rodila drugo dijete, a kako bi se što prije vratila u formu, ali i vratila energiju, odlučila je trenirati s Edinom Mehmedovićem, trenerom u emisiji Život na vagi", koja je u programu RTL-a od ponedjeljka do četvrtka u 21.15 te petkom u 20 sati.

RTL.hr
09.11.2020 10:43

Želim vratiti energiju, prije svega. Neispavana sam, nemam snage, kondicije i najvažnije mi je vratiti se u formu, osjećati se opet dobro u svojoj koži. Oslabio mi je i imunitet pa ga planiram ojačati vježbanjem i, naravno, zdravom, izbalansiranom prehranom, koju mi je sastavila nutricionistica iz 'Života na vagi' Martina Linarić , a koju ću rado podijeliti s mamama. Planiram, dakle, osnažiti organizam, što je jako važno nakon porođaja, pogotovo u ovo vrijeme. Ako usput ode i koji zaostali kilogram, vratit ću se i u svoj konfekcijski broj, što je samo dodatni plus", poručuje Marijana te otkriva kako se nada da neće razočarati trenera Edu jer, priznaje, kada je vježbanje u pitanju - poprilični je kampanjac.

Edo , pak, otkriva kako ga je jednog ranog jutra dočekala Marijanina poruka.

Pročitajte još
Marijana trenira s Edom!

Kasnije sam, naravno, shvatio kako je vrijeme javljanja povezano s malom bebom koja tek hvata ritam spavanja, dojenja i bivanja. Pretpostavio sam u prvim taktovima Marijanine sonate da je neka promjena na vidiku. Vrlo sažeto mi je objasnila kako je riječ o comebacku nakon porođaja. Manjak sna. Anemičnost. Smanjeni nivo energije. Opuštenost muskulature. Rigidna fascija. Ukočenost. Hormonalni disbalans... Stoga smo odlučili, bez ikakve odgode, odmah se baciti na posao", otkriva trener Edo te dodaje da im je prvi korak bio odraditi testove kako bi provjerio u kakvom je stanju Marijana i kako bi tome prilagodio daljnji proces.

Vježbe se baziraju na vlastitoj težini tijela, uz poneki poznati rekvizit poput bučica, strunjače, pilates lopte ili girji. Trebat će nam i štoperica", otkriva Edo.

A kako će teći proces povratka energije te kako izgledaju treninzi koje je pripremio trener, a koje su ujedno i iznimno jednostavne za odrađivanje unutar vlastita četiri zida, čitatelji će moći uskoro pratiti na internetskoj stranici www.rtl.hr te na online platformi RTLplay .