Život na vagi

Matea ima 119 kilograma i stiže u 'Život na vagi': ' To sve traje odmalena; malo smršavim, pa se opet...

Matea Milunić podrijetlom je iz Novske, iz sela Kraljeva Velika, no živi u Splitu i voditeljica je u svjetski poznatom lancu restorana brze hrane, a ima 119 kilograma.

RTL.hr
2022-09-24 09:00

Uvijek nasmijana Matea kaže kako najvećim preokretom u životu smatra to što je prihvatila sebe i postala svjesna svoje debljine, ali sad je spremna prestati biti nezadovoljna zbog toga što ne može odjenuti ono što želi, želi se baviti raznim sportskim aktivnostima, skakati s bungeejem, spustiti se ziplineom i najvažnije - želi se prestati bojati hoće li narušiti zdravlje. Iskreno, nikad nisam bila deblja i odlučila sam se prijaviti u 'Život na vagi' zbog svog zdravlja i budućnosti. Želim skinuti ovo sve! Tijekom cijelog života bila sam jača, ali nikad ovoliko, ovo je prešlo sve granice. To sve traje odmalena; malo smršavim, pa se opet udebljam... U posljednje vrijeme najviše mršavim zbog nekih prigoda; kuma sam, pa ću na dijetu da stanem u haljinu ili slično", iskreno kaže Matea kojoj je najvažnije da u showu nauči kako i što treba raditi ubuduće. Sama sam se dovela do ovolike težine jer sam odgađala treninge ili bih se pokrenula pa brzo odustala. Najgora stvar koju sam radila je ta što sam preskakala obroke. Točnije, tijekom dana skuhala bih ručak, ali ga ne bih nosila, doručke bih gotovo uvijek preskakala, međuobroke uopće nisam jela, ali zato kad bih navečer došla gladna s posla, nadoknadila bih sve to i najela se te išla gledati TV ili spavati", priznaje iskreno.


' Od ponedjeljka ću, drugi dan ću, ma, dobra sam si... '

Matea Milunić
Matea Milunić FOTO: RTL

Otkriva kako je već pokušavala izgubiti kilograme no nakon početnog entuzijazma zbog gubljenja nekoliko kilograma, brzo bi odustala. Na pitanje zašto, odgovara: Više puta u životu pokušala sam raznim dijetama i preparatima gubiti kilograme. Neki su uspjesi bili dobri i uspješni, no kad bih došla do određene težine i bila zadovoljna do neke granice s kilažom, onda bi se opustila i dala si oduška. Kad bih vidjela da opet vraćam određene kilograme, tješila bih se - od sljedećeg ponedjeljka ću, pa od 1. u mjesecu..., i tako bi se kilogrami vraćali, a taj nastavak i početak nije dolazio. U prijevodu, digla bih ruke od sebe. Iako sam imala i potporu svih bližnjih te su mi oni ukazivali na moje pogreške koje ponovno radim, ali ja bih klimala glavom i nekako kao da me to nije doticalo."

Na tom su joj putu najveća potpora i oslonac bili njezina obitelj i dečko, koji su joj i sad najveća motivacija. Kad bi mi netko rekao da moram smršavjeti ili slično, ja bih se složila s njim i nastavila po svome; od ponedjeljka ću, drugi dan ću, ma, dobra sam si..., ali sad kad su čuli sam se prijavila u 'Život na vagi', svi su ostali paf!" kaže Matea i dodaje kako su je svi bodrili govoreći joj kako je već napravila veliku stvar time što se prijavila.


' Shvatila sam da meni treba stručna pomoć'

Dečko je prije svih drugih znao za moju želju da se hoću prijaviti u 'Život na vagi'. I imala sam njegovu potpunu potporu u vezi te moje ideje jer je bio uz mene kad sam nekoliko puta počinjala mršavjeti pa odustajala i zna kroz kakve sam faze prolazila. Rekao mi je da je to najbolja odluka koju sam donijela, da se napokon posvetim samo sebi i stavim se na prvo mjesto. Onaj dan kad sam došla do njega i rekla mu da sam poslala prijavu i odlučila da mijenjam sve, bio je oduševljen i sretan zbog mene. I odmah je bio uvjeren kako će me primiti", pojašnjava Matea.

Otkriva i koji je bio prijelomni trenutak zbog kojeg se prijavila u 'Život na vagi'. " Prijelomni trenutak za prijavu u 'Život na vagi' bio je taj kad više nisam mogla ni normalno čučnuti, u šetnjama sam bila užasno spora, a i shvatila sam da meni treba stručna pomoć i netko tko će me uputiti. 'Život na vagi' ima cijeli stručni tim, i to sam vidjela kao idealnu priliku za promjenu u svome životu."


'Ovdje bolje upoznajemo sebe'

Matea se veseli i životu s puno cimera jer voli ljude, družiti se, kao i kuhati i peći kolače pa kad je pitate na što je najviše ljubomorna, kroz smijeh će reći: Na ljude koji mogu jesti koliko žele, a ništa im se ne prima!" A otkriva i kako zamišlja svoj život nakon 'Života na vagi'. To definitivno nije show koji mijenja samo naš izgled i u kojem samo skidamo kilograme - ovdje bolje upoznajemo sebe. Ovdje smo izolirani od svih i svega te imamo vrijeme samo za sebe kako bismo dobro razmislili o sebi i svojim promjenama. Definitivno izlazim iz ovoga svega puno jača i samosvjesnija o sebi i svome zdravlju te fizički i psihički puno spremnija za sve što nas dalje čeka u stvarnom životu."

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.