Sastojci
- 450 g svježe ribe
- 1 jaje
- 1/2 šalice krušnih mrvica
- 3 žličice korijandera
- malo chilli papričice (prema želji)
- 1 žličica sitno ribanog svježeg đumbira
- 2 žličice sjeckanog luka (zelenog) – mladog ili 2 žlice sitno sjekanog vlasca
- 2 žlice sitno sjeckanog peršina
- 1 šalica ribane mrkve
- 1 šaka ribanog svježeg kupusa
- Kapula sjeckana na kolutiće
- Senf
- Grčki jogurt
- Chilli, korijander, papar
Priprema
- Za hamburgere, očistite zdjelu multipraktika i stavite: ribu, jaje, krušne mrvice, čili papriku, korijander, đumbir, sol, zeleni luk (ili vlasac) i peršin
- Miksajte u multipraktiku sve dok smjesa ne postane gotovo poput paste, ali nemojte je previše blendati (ne da bude krema)
- Izvadite iz procesora i prenesite u zdjelu, pomiješajte u mrkvu, ostavite stajati oko 15 minuta (to će se malo poduprijeti)
- Oblikujte u 4 hamburgera/polpete ili u još manje dijelove
- Pripremljene polpete slažemo na masni papir i stavljamo peći u pećnicu na 160C dok lagano ne požute
- Pripremiti umak od jogurta i senfa i začina o želji (senf, jogurt, chilli, korijander, papar)
- Kapulu i kupus te ribanu mrkvu umiješati u pripremljeni umak
- Kada su polpete od ribe pečene, pecivo bogato namažemo s jedne strane pripremljenim umakom, zatim stavljamo krišku dvije rajčice, kapule po želji i par listova zelene salate
- Na umak stavljamo polpetu , te na polpetu još malo umaka i poklopimo drugom polovicom peciva