Život na vagi

Što je to zdravo i jako ukusno što jedu kandidati 'Života na vagi'? Burgeri od ribe koje možete i vi...

Ovaj recept idealan je za brži ručak ili nešto što si već u ponedjeljak možete ponijeti na posao!

RTL TV
17.11.2019 10:54

Sastojci

- 450 g svježe ribe

- 1 jaje

- 1/2 šalice krušnih mrvica

- 3 žličice korijandera

- malo chilli papričice (prema želji)

- 1 žličica sitno ribanog svježeg đumbira

- 2 žličice sjeckanog luka (zelenog) – mladog ili 2 žlice sitno sjekanog vlasca

- 2 žlice sitno sjeckanog peršina

- 1 šalica ribane mrkve

- 1 šaka ribanog svježeg kupusa

- Kapula sjeckana na kolutiće

- Senf

- Grčki jogurt

- Chilli, korijander, papar

Priprema

- Za hamburgere, očistite zdjelu multipraktika i stavite: ribu, jaje, krušne mrvice, čili papriku, korijander, đumbir, sol, zeleni luk (ili vlasac) i peršin

- Miksajte u multipraktiku sve dok smjesa ne postane gotovo poput paste, ali nemojte je previše blendati (ne da bude krema)

- Izvadite iz procesora i prenesite u zdjelu, pomiješajte u mrkvu, ostavite stajati oko 15 minuta (to će se malo poduprijeti)

- Oblikujte u 4 hamburgera/polpete ili u još manje dijelove

- Pripremljene polpete slažemo na masni papir i stavljamo peći u pećnicu na 160C dok lagano ne požute

- Pripremiti umak od jogurta i senfa i začina o želji (senf, jogurt, chilli, korijander, papar)

- Kapulu i kupus te ribanu mrkvu umiješati u pripremljeni umak

- Kada su polpete od ribe pečene, pecivo bogato namažemo s jedne strane pripremljenim umakom, zatim stavljamo krišku dvije rajčice, kapule po želji i par listova zelene salate

- Na umak stavljamo polpetu , te na polpetu još malo umaka i poklopimo drugom polovicom peciva