Na masterclasu su psihologinja Iva Brozičević Dragičević i nutricionistica Martina Linarić pokušale kandidatima dočarati povezanost između emocija i hrane, apostrofirajući da je mozak taj koji traži hranu u stresnim situacijama i da za tom hranom u većini slučajeva nema potrebe ni opravdanog razloga. Psihologinja im je pokušala objasniti da osjećaji straha, napetosti, ljutnje i tuge stvaraju potrebu za hranom, koja stvara ugodu samo nekoliko minuta nakon čega ostaje osjećaj grižnje savjesti.
Tijekom predavanja dotakla se i teme čokolade, većini ljudi najdraže utješne hrane, te objasnila zašto je to tako.
"Čokolada ima jedan lijepi sastojak, a to je fenil etilamin koji se izlučuje u nama i kad smo voljeni, kada imamo ljubav prema nekoj osobi. Mekana slatka namirnica znači da ti u životu nedostaje zagrljaja pa za ti žudiš jer ti možda nedostaje samo da te netko zagrli", objasnila je nutricionistica.