Život na vagi

Zdravi, brzi i zasitni recepti: Niskokalorični, a visokoproteinski obroci ključ su dobre prehrane!

Prehrana bogata proteinima nije samo za one koji grade mišiće, to je ključ da ne osjećate glad cijeli dan.

RTL.hr
15.09.2022 19:00

Važno je jesti niskokalorične obroke kako biste smršavjeli. Uostalom, već i ptičice na grani znaju da unesene kalorije moraju biti jednake utrošenim kalorijama. Prehrana bogata proteinima nije samo za one koji grade mišiće, to je ključ da ne osjećate glad cijeli dan.

Više ideja i savjeta o prehrani ne propustite saznati i od nutricionista u novoj sezoni showa 'Život na vagi' koji ćete uskoro gledati na programu RTL-a!

Pročitajte još
Martinina kuhinja: Danas kuhamo 'Sve u jednom loncu', slastan obrok gotov u 30 minuta

Dok čekate početak nove sezone, isprobajte pet visokoproteinskih, niskokaloričnih obroka za večeru ili ručak koji su zabavni, zdravi, brzi za pripremu i vrlo ukusni.

Lagana piletina na žaru

Tipična jela s roštilja, poput hamburgera i hrenovki ne idu baš u prilog zdravoj prehrani. Međutim, vjerujemo da ne želite jesti samo zelenu salatu i propustiti svu zabavu. Uz ovaj lagani pileći tanjur s roštilja definitivno se nećete osjećati izostavljeno. Pečenu piletinu začinite s malo tzatziki umaka i dodajte mediteranskog povrća poput tikvica, rajčica i crnih maslina.

shutterstock_1692373852.jpg

Salata od kozjeg sira i cikle

Obožavam ovu klasičnu kombinaciju salata. Jednostavno prelijte sloj svojih omiljenih listova kuhanom ciklom, izmrvljenim kozjim sirom i malo oraha, a zatim prelijte malo vinaigrette od meda kada budete spremni za jelo. Pokušajte dodati žitarice ili malo kruha za dodatnu energiju.

Sendvič s piletinom i avokadom

Ova kombinacija je ukusna i ispunjava sve makro okvire. Koristite tanko pecivo ili probajte otvoreni sendvič ako želite smanjiti kalorije ili zamijenite avokado krastavcima ili salatom.

shutterstock_648705631.jpg

Pečena piletina, batat i povrće

Za uravnotežen i ukusan obrok, u posudu za pečenje stavite kombinaciju pilećih prsa, slatkog krumpira, mrkve ili pastrnjaka i prokulica i sve zajedno zapecite ispod folije, pred kraj je skinite i zapecite još malo.

Čamčići s pilećim parmezanom i tikvicama

Ovaj recept zamjenjuje ugljikohidrate i mnogo prerađenih sastojaka u korist prave hrane. Koristi se pirjana mljevena piletina poslužena u izdubljenim tikvicama. Tu je mješavina mozzarelle i parmezana koju možete prilagoditi vlastitom ukusu.