Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
NUTRICIONISTICA SAVJETUJE

Želite i sami jesti zdravo? Evo kako izgleda jelovnik kandidata u 'Životu na vagi'

Dr.sc. Martina Linarić dala je primjer odličnog dnevnog menija

Image
Foto: Pixabay
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Tijekom dana kandidati imaju i do 6 obroka. Tako nam jedan dan čine zajutrak, doručak, ručak, užina, večera i ponekad mala večernja užina. Za zajutrak obično jedemo žitarice sa sjemenkama te svježim ili orašastim voćem.

Za doručak imamo povrtno/voćni smoothie, za ručak meso ili ribu, izvor UH (riža, krumpir, žitarice i sl.), povrće i salatu, a za užinu je obično voćka ili si ponekad priuštimo zdravu slasticu, kao primjerice sladoled od manga i banane (koji kandidati sami rade). Za večeru su tu povrće, jaja ili riba, salata, malo kruha.

Image

strne žitarice

Foto: Thinkstock
Image

strne žitarice

Thinkstock

Primjer jednog našeg dnevnog menija izgleda ovako:

ZAJUTRAK:

Zobena kaša s ribanom jabukom, chia sjemenkama i cimetom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

DORUČAK:

Kruška.

RUČAK:

Varivo od mladog boba s komadićima junetine, krumpirom, graškom; šnita kruha, salata od svježeg kupusa.

Upravo se čita

Image
DRUGI CIKLUS

Nakon vaganja u 'Životu na vagi': Željka i Anja su izgubile najviše na vaganju, a Marija napustila show

UŽINA:

Smoothie od nektarine, jabuke, šumskog voća i spiruline.

VEČERA:

Tvrdo kuhano jaje, salata od mahuna, cvjetače, brokule.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

O nutricionistici:​ 

Dr.sc. Martina Linarić, dipl.ing., nutricionist, kroz edukaciju i rad, nakon završenog diplomskog studija na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu te poslijediplomskog doktorskog studija na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije, stekla je širok spektar teorijskog i praktičnog iskustva kroz sve segmente i područja važna za poznavanje pravilne prehrane, fiziologije čovjeka i svih segmenata koji su pritom od vitalnog značaja za poznavanje čovjekova organizma i djelovanja hrane na njega. S obzirom na to da je kod pacijenata jedan od najčešćih uzroka razvoja bolesti, a kasnije i incidentnog ishoda, bila povećana tjelesna težina, nerijetko i pretilost, područje poremećaja prehrane u koje ubrajamo i pretilost, postalo je moj najveći profesionalni interes, kome sam potom posvetila i najveću pozornost tijekom svog rada i djelovanja te daljnjeg usavršavanja.

A tko su novi kandidati četvrte sezone 'Život na vagi', doznajte uskoro!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
ZAHTJEVNI GOSTI

Marina domaćici srušila snove o četiri desetke: 'Tuna se jede dopodne jer je jako teška'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba