Život na vagi

Toma ekskluzivno za RTL.hr o ispadanju iz 'Života na vagi': 'Da sam znao da će se ovo dogoditi, drugačije...

U razgovoru za RTL.hr Toma je otkrio što smatra da se krije iza dobitka kilograma i kako gleda na svoj put u 'Životu na vagi'

Antonija Šipušić
10.11.2022 12:50

Već se u prvom tjednu showa 'Život na vagi' moglo vidjeti kako je Toma Kukoč jedan od onih koji će biti fokusiran i marljiv, a samim time i mnogima jedan od favorita za glavnu nagradu. U show je ušao sa 139 kilograma, a izašao sa 104,4 kilograma. U prijevodu, tek ga je pola kilograma dijelilo od toga da postane prvi muškarac ispod stotke. No, na posljednjem vaganju, na kojem nitko nije trebao ispasti, Toma je zbog više od četiri kilograma plusa napustio show. Šok kandidata i trenera teško je uopće opisati, a on je uspio ostati hladne glave i tek voditeljici Marijani Batinić odgovoriti na pitanje je li popio previše vode. "Ne, nisam", rekao joj je. Kontaktirali smo ga nakon ispadanja - u nekoliko je rečenica sažeo nevjerojatno iskustvo koje ga je obogatilo, govorio je i o kandidatima i tome je li uspio dokučiti što se krije iza plusa na vagi.

Toma, Život na vagi

"Prije svega, zadovoljan sam svojim rezultatom, osjećam se bolje i zdravije, osjećam se sretan sa svojim novim životom. To je samo početak, a najveći izazov je ne vratiti se u prijašnje stanje. Skidanje kilograma u showu je stresno, ali na kraju krajeva, svi su ti ljudi sada zdraviji nego što su bili i ja se osjećam puno zdravije. Otpočetka showa sam rekao da će to za mene biti aktivni godišnji odmor, nije mi to bilo muka i stres, osim tih stresnih elemenata koji su dio igre, primjerice, ispadanje na vagi. Cijeli proces mi je bio iznimno poučan, obrazovao me, bilo mi je zabavno i opuštajuće", rekao je Toma. Iako je otišao s nešto više od sto kilograma, cilj mu je, kaže, doseći svoju idealnu težinu, a ona se kreće oko 70-ak kilograma.

"Primjerice, 73 kilograma bi bilo 50 posto od kilaže s kojom sam ušao u show. Moj BMI je od 64 do 74. Nadam se da ću to doživjeti, idem polagano i opušteno. Trudim se zadržati zdrav režim života, a bitno je da se ne vratim", naglasio je.


Plus na vagi

Četvero kandidata – Anja, Čapo, Boris i Toma, dobili su kilograme umjesto da su ih skinuli, a kako je trenerica Maja Ćustić rekla, to se dosad nikada nije dogodilo. Je li problem bio to što su znali da nitko ne ispada pa su se opustili ili pak loša sreća? Evo kako Toma gleda na svoj rezultat.

"Znanost još nije dokučila mnoge stvari oko tijela, mršavljenja, skidanja kilograma, ali to me iznenadilo i nisam i dalje siguran kako sam u dva tjedna s iznimnim radom skinuo tek 80 dekagrama. Pokušao sam racionalizirati – u tjednu ranije sam se iznimno morao truditi i pazio sam na vodu. U ovom drugom tjednu nisam pazio na vodu, bilo je opuštajuće, a inače se prije vaganja jako pazi. A ovo vaganje smo znali da nitko ne ispada tako da je i više kandidata bilo u crvenom. A kako sam se ja baš digao na plus četiri? Tjedan prije sam pazio na vodu, tjedan iza nisam, nešto sam više radio snagu, možda se malo više jelo jer nam je nutricionistica Martina podigla kalorijski unos na 2000 dnevno. Gram po gram, dekagram po dekagram, ja to isto nisam očekivao. Da sam znao da će se to dogoditi, drugačije bih se ponašao. No, malo više hrane, malo više rada na snazi, nepažnja oko vode i eto. I dalje razbijam glavu zbog toga", priznao je.

Toma Kukoč

Ispao je nadomak finala, ali sada se bori za drugu nagradu i kaže: "Cilj mi je bio da pobijedim, ali primarni cilj je bio skinuti kilograme i povratiti zdravlje. Drugi cilj, budući da sudjelujem u igri, bio je pobijediti zbog financijske nagrade. To dobro dođe. Najdraže bi mi bilo da smo svi pobjednici, ali kada je to već natjecanje za nagradu... Nemam potrebu osjećati se pobjednikom čisto radi svog ega, borio sam se i natjecao. Rekao sam i produkciji da bih sudjelovao u showu i da ne postoji nagrada. Zaista mi je prioritet bilo zdravlje, ono što mogu dobiti od tog procesa".

Pročitajte još
POGLEDAJTE FIZIČKU TRANSFORMACIJU TOME! Od samozatajnog muškarca do omiljenog lika u 'Životu na vagi'

I majka skida kilograme

U showu je priznao kako i njegova majka ima problema s viškom kilograma. Pred kamerama je rekao kako će se nakon izlaska posvetiti tome da i ona promijeni svoje navike i kroz zdrav način života dođe do normalne kilaže.

"Majka je pomalo krenula uz mene, nije u intenzivnom procesu skidanja, a nisam se u ovom periodu stigao koncentrirati ni na što drugo – dosta sam imao zaostataka s poslom i fokus na skidanje kilograma. No, kada završi show posvetit ću joj se više i vidjeti koje su njezine želje i kako je motivirati da krene sa zdravim životom", zaključio je.

Toma Kukoč