Ostalo

Profesorica informatike konstantno je bila izvan ritma, ali je do kraja furala svoj film: 'Na satu su me...

Inače sam osoba koja ne žali za prošlošću jer smatram da od žaljenja nema ništa dobro. Smatram da emocionalni stres povezan sa žaljenjem narušava zdravlje", kaže Anita koja se u 44. godini odlučila okušati u 'Zvijezdama'

RTL.hr
04.06.2019 19:00

Anita Nikić profesorica je informatike koja je u showu 'Zvijezde – ljetni hit' otpjevala pjesmu 'Svileni' te, iako je svaki ton bio pogrešan, svojim nastupom oduševila žiri.

Dakle, ovo je dosad definitivno najspecifičniji nastup!'', ostao je bez riječi Tonči, a uz njega Aniti se podignuo i ostatak žirija. ''Konstantno ste bili u krivu i konstantno ste furali svoj film!'', nadovezala se i Andrea nakon njezinog nastupa.

To je bilo i realno i simpatično, ali nikako negativno, Tonči je profesionalni glazbenik, toliko dugo je na sceni da sam ja kao mala slušala Magazin. Sigurna sam da je vidio kako sutrema i neiskustvo napravili svoje", kaže Anita.


'Inače sam osoba koja ne žali za prošlošću'

A ona se, osim što je bila jedna od najsimpatičnijih kandidatkinja, jako lijepo zabavila u showu. Oduvijek sam voljela pjevati, uglavnom prvo crkveni zborovi, kasnije akademski zbor, ženska klapa, mješoviti zbor Condura Croatica u kojem sam bila aktivna do rujna 2018.", kaže profesorica informatike koja se, nakon što je dobila djecu, posvetilasvojoj profesorskoj karijeri, ali zbog toga ne žali.

Image 3654827 (auto)

Inače sam osoba koja ne žali za prošlošću jer smatram da od žaljenja nema ništa dobro. Smatram da emocionalni stres povezan sa žaljenjem narušava zdravlje. Ne razmišljam na taj način, jednostavno je životna situacija bila takva. Sad sam na polovici životnog puta i mislim da još ima tu dovoljno prostora i vremena", rekla je Anita te se prisjetila mlađih dana,Dok sam studirala, moja prijateljica Ana Jasprica Duper i jauvijek smopjevale u terci i znale smo reći kako ćemo na Zadarfest,koji se brzo potom i ugasio. U 40. godini stvari su seu trenutku preokrenule,napisala sam duhovnu pjesmu'Hvala ti'i uz poticaj moje prijateljice Silvije Romić prijavila je na festival. To je bio moj početak. Sitnim koracima, ali malo po malo naprijed. Moj život je dosta drugačiji od ostalih natjecatelja, posao u školi i uz školu, dvoje djece te uz roditelje i svu rodbinu koja su jako daleko", otkriva.


'Djeca su ponosna na mamu'

Pročitajte još
Profesorica informatike osvojila je gledatelje svojom simpatičnošću

Naravno, suprug i djeca bili su joj velika potpora. Moj suprug je bio dosta odsutan poslom, ali uvijek je bio velika podrška, žao mu je što mepojela trema jer smatra da sam sigurno zaslužila ućimeđu deset kandidata. Djeca su ponosna na mamu, sinu je žao što nisam i prije počela samostalno pjevati, iako je on moj veliki kritičar,a malenoj je mama uvijek super", kaže.

Otkriva i kako su klinci reagirali kad su je vidjeli na televiziji. Gledajući nastup, sin je bio zadovoljan i ponosan iako zna da mama može bolje, a kći je vikala: "Mama,baš si super plesala".

Oduševljenje nastupom izazvala je i u ponedjeljak u školskoj zbornici te u razredima u kojima predaje. Iskreno, odlazeći u školu nisam ni sanjala da će moj nastup izazvati toliko oduševljenja i pozitivne reakcije kod učenika. Pošto predajem svim razredima, doslovno su se svi učenici sjatili oko mene, ljubili me, grlili, pružali ruke, davali čestitke. Ono što mešokiralo iiznenadilo bila je činjenica da su me na satuučenici molili autogram, neprestano pjevušili pjesmu, tražili od mene da pjevam. Jednostavno, nezaboravan dan", kaže profesorica.


'Moj suprug mi je savjetovao da se doškolujem'

Image 3654839 (auto)

A otkriva i kako je postala profesorica. U Zadru sam završila za učiteljicu razredne nastave.Naravno, nisam iz Zadra, kao ni moj suprug,tako da je to bila nemoguća misija. Jednom sam prilikom jedva dobila zamjenu 110 km od Zadra. Pokušavala sam pet godina i ništa. Moj suprug mi je savjetovao da se doškolujem, tako da je djelomično on kriv za moje novo zvanje", otkriva kroz smijeh te dodaje, Iako to nije moj prvobitni životni poziv, dosta sam se uspješno afirmirala i potaknula učenike, tako da već devet godina imam učenike koji su međunajboljih trina županijskom nivou. Također vodim i Robotiku gdje su učenici isto dosta dobri, a od ove godine i Sigurnost u prometu", kaže Anita koja radi u dvije škole - u Poličniku i Pridrazi, a i već četiri godine uzastopno u mjestu Poličnik s časnom sestrom Fidelis organizira Božićni koncert.

A show 'Zvijezde - ljetni hit' pratite i ove subote u 20.15 na RTL-u!