Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
PROJEKT PIANOTRON

Zvjezdan Ružić snima nezamisliv cover album: 'Šaljem poruku ljudima da zavire u vlastite misli i pronađu one ...

Velika koncertna premijera bit će u riječkom HNK-a s divom Josipom Lisac i pjesnikom Lukom Paljetkom

Exkluziv/ 1.5.2022. u 21:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U Kostreni je ovoga tjedna glazbenik Zvjezdan Ružić snimao naslovnicu albuma 'Inspiration', za solistički projekt Pianotron - u kojem spaja koncertni klavir i mellotron (prvi analogni sintesajzer kojeg su proslavili Beatlesi). No kako to ne bi bilo još jedno obično poziranje, cover albuma snimao je pod vodom, a autor magičnih fotografija je Matea Smolčić Senčar.

Pomicati granice i raditi gotovo nemoguće za Zvjezdana Ružića pravi je izazov. Ovoga puta iznenadio je fotografiranjem za naslovnicu albuma Inspiration na neobičnom mjestu - u morskim dubinama.

"Svašta sam ludo radio u svojoj karijeri što se tiče snimanja - klavira na moru, rijekama, svašta ludo. Ideja za album 'Inspiration' je bila da pošaljem poruku da prvo moramo zaviriti u svoje misli, u njihovu dubinu da bi pronašli one glavne odgovore", rekao je Zvjezdan Ružić.

A za ideju je zaslužna fotografkinja Matea Smolčić Senčar.

"Dala sam mu prijedlog: 'Hej pa mogli bi po morem snimiti. Ipak je tvoj glazba uvijek vezana uz more i to'. On stalno priča o duši i to i onda mi je palo na pamet da bi to mogli snimiti u podmorju", tvrdi fotografkinja Matea Smolčić Senčar.

Album izlazi za manje od mjesec dana, a velika koncertna premijera bit će u riječkom HNK-a s dobro poznatim gostima - divom Josipom Lisac i pjesnikom Lukom Paljetkom.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
EKSKLUZIVNO

Gabrijela iz 'Ljubav je na selu' za RTL.hr: 'Majka 17 godina nije pitala za mene, a ruganje okoline je ostavilo traga'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba