Ostalo

Upoznajte novog backstage voditelja 'Zvjezdica'

Boris Hrepić – Hrepa, veliki umjetnik i kreativac te dugogodišnji član popularnog hrvatskog benda Daleka obala bodrit će kandidate iz svog veselog dječjeg kutka u backstageu popularnog RTL-ovog glazbeno-natjecateljskog showa.

Press
10.04.2018 12:30

Jesu li Zvjezdice tvoj prvi televizijski voditeljski angažman ili si se već ranije okušao u ulozi TV voditelja?

Deset godina sam snimao, uređivao, montirao i vodio svoju malu dječju emisiju Dica sritnih lica.

Kako je nastao projekt Dica sritnih lica?

Emisija Dica sritnih lica nastala je kao ideja da se napravi neka kolažna dječja emisija koja se neće samo snimati u TV studiju, u kojoj će djeca biti spontana i tek samo djeca. U skoro deset aktivnih godina snimljeno je skoro 400 polusatnih epizoda, počevši od gotovo svih sela splitskog zaleđa pa sve do Memphisa, Londona, Berlina i Rige.

Kako se osjećaš u ulozi backstage voditelja Zvjezdica?

Osjećam se k'o riba u moru, u radu s djecom kroz svoju emisiju dosta sam iskustva stekao, a i druženje s roditeljima nije mi strano.

Boris Hrepić i Doris Pinčić Zvjezdice

Je li ti lakše raditi s odraslima ili s djecom?

Lakše mi je s djecom, a s odraslima - samo s onima koji su sačuvali dijete u sebi.

Što misliš o showu Zvjezdice, koliko takav talent show može pomoći mladima da razviju svoju glazbenu karijeru?

Evo baš na primjeru Mie Negovetić ovaj show je pokazao da može biti bitna stepenica pomoću koje neki istinski talent može brže naći svoje mjesto pod reflektorima.

Kakvi ti se čine kandidati treće sezone, misliš li da među njima ima puno talentiranih mladih pjevača?

Ima i te kako puno talentiranih mladih pjevača, no sve ne ovisi samo o talentu, tu su i upornost, sreća, prilagodljivost, socijalizacija, no u svakom slučaju na nastup u ovom showu treba gledati kao na priliku za stjecanje iskustva, učenje i, što je za djecu najvažnije, stjecanje novih prijateljstava i prije svega dobru zabavu.

S koliko godina si se ti počeo baviti glazbom i koji je bio tvoj prvi javni nastup i glazbeni angažman?

Prvu sam pjesmu napisao u prvom razredu osnovne škole, imao sam bend u petom razredu osnovne škole, tako da je glazba bila stalno prisutna u mom odrastanju. Tada nisu postojali showovi ovakvog tipa, bili su Prvi pljesci i slično, no ja sam uvijek težio sviranju unutar benda. Aktivnije sam se počeo baviti glazbom negdje s petnaest godina, a moj prvi javni nastup bio je u tada poznatom splitskom omladinskom klubu TOK krajem 1981., kada sam nastupio kao basist blues banda L.B.Blues Band.

Boris Hrepić Zvjezdice

Da si imao priliku kao dijete prijaviti se u ovakav talent show, bi li to bio učinio?

U mojoj ranoj mladosti postojala su razna pjevačka natjecanja, kao npr. Prvi pljesak, no mene je tada interesirala samo svirka u bendu.

Koji su tvoji budući planovi i na čemu sada radiš, osim u showu?

Planova je srećom u mom životu uvijek bilo napretek, i težak sam ovisnik o kreativnosti, tako trenutno snimam demo verzije novih pjesama za Sunnysiderse, u fazi sam organizacije 2nd Thrill Blues Festivala i 2nd Biograd Street Music Festivala, studijskog snimanja jedne moje dječje pjesmice s djecom jednog zagrebačkog vrtića, pripremu jednog dječjeg blues benda, Poprock škole za odlazak dogodine na International Blues Challenge u Memphis. Dio sam i glazbenog žirija za European Blues Challenge, svojevrsne blues Eurovizije, koji se ove godine održao u Norveškoj.

Boris Hrepić i Doris Pinčić Zvjezdice

Borisa Hrepića ne propustite pogledati u prvoj epizodi 'Zvjezdica' u subotu, 14. travnja u 20 sati na RTL-u!