Ostalo

'Usprkos svemu, ja sam samo jedna obična cura'

Najmlađa članica žirija otkrila je kako se snašla na prvom snimanju, koliko joj odgovara uloga žirija i kako se slaže sa starijim kolegama.

Press
28.03.2018 15:30

Uloga u žiriju

Bilo mi je pomalo čudno na snimanju prve emisije i postojala je mala doza straha jer nisam bila sigurna što kolege u žiriju i gledatelji očekuju od mene, ali shvatila sam da je najbolje ne opterećivati se time, već jednostavno raditi onako kako osjećam i mislim da sam se snašla", kazala je Mia Negovetić , većini poznata kao pobjednica prve sezone 'Zvjezdica', kojoj je u trećoj sezoni ovog popularnog showa pripala počasna uloga člana žirija.

Uvijek sam mislila kako je fora biti u žiriju, zanimljivo je kada netko pjeva, a ti mu moraš reći svoje mišljenje, stisnuti gumb i podići se. Nadala sam se da ću jednog dana biti u žiriju glazbenog showa, ali mi je ta uloga pripala puno ranije nego što sam mogla i zamisliti", priznala je mala diva, koja svoju ulogu u žiriju smatra korisnom i za kandidate, ali i sebe samu.

Mia Negovetić Zvjezdice S3

To što sam u žiriju koristi i meni samoj. Svako dijete ima svoj specifični stav i sada ću kroz nastupe kandidata imati priliku upoznati sve različitosti glazbe, a s druge strane, oni dosta mogu naučiti iz mog iskustva jer sam i ja nekada bila na njihovom mjestu", kazala je simpatična Mia, koja sebe više vidi kao produženu ruku kandidata u žiriju, nego kao strogog suca.

Odlično se slaže s novim kolegama

Svi se super slažemo i međusobno nadopunjujemo. Sviđa mi se to da možemo međusobno raspravljati i da se svačije mišljenje uvaži i jednako vrijedi. U početku me bilo malo sram što ću ja sad pred njima komentirati, ja sam ipak još malo dijete naspram njih, ali brzo smo se svi sprijateljili i stvarno uživam u svakom trenutku snimanja".

Zvjezdice

Prvi dojam o ovosezonskim kandidatima

Čini mi se da ima dosta dobre djece i stvarno jako dobrih pjevača. Mislim da je pred nama kvalitetna sezona s puno dobrih talenata", otkrila je Mia, koja više ne bi bila u koži kandidata.

Podjednako je teško biti kandidat na pozornici i član žirija iako su uloge potpuno različite. Kada si žiri nitko te ne ocjenjuje, kao što mi ocjenjujemo kandidata, i zato je možda lakše biti sudac. No, s druge strane, komentare koje izgovoriš ocjenjuje cijela Hrvatska i zato trebamo jako paziti što i kako komentiramo. Meni je bitno da sam sigurna u to što govorim i da stojim iza svake svoje riječi te nikada ne kažem nešto što bi dijete trebalo ili kako bi trebalo jer nisam dovoljno profesionalna da bih govorila o tome. Za to je prvenstveno zadužen maestro Zdravko Šljivac , koji ima puno iskustva s glazbom i stručnim izrazima. Ja natjecateljima mogu prenijeti svoje iskustvo i nadati se da će im moj savjet biti od pomoći", otkrila je jednostavna petnaestogodišnjakinja, u potpunosti svjesna svojih mogućnosti.

Mia Negovetić Zvjezdice S3

'Zvjezdice' kao prvi korak do glazbene karijere

Glazbeni show može dosta pomoći svima koji se žele posvetiti glazbi zato što imamo stručni žiri koji daje korisne savjete i smjernice. Sjećam se sebe u to vrijeme i dandanas pamtim komentare koje su mi govorili. To ostaje uvijek u sjećanju. Čak da sam u prvoj sezoni ispala, sigurno bih pamtila to iskustvo kao nešto pozitivno jer sam bar dobila priliku stati pred žiri i dobiti njihovo uvaženo i stručno mišljenje. Neki njihovi komentari stvarno su bili jako korisni i ohrabrili su me da nastavim dalje. Nisam se nikada nadala pobjedi i nisam ništa očekivala, uvijek sam se vodila za onom 'što bude – bit će' i to me dovelo tu gdje sada jesam. Nakon sudjelovanja u ' Zvjezdicama ' počela sam se intenzivnije baviti pjevanjem i to je u potpunosti promijenilo moj život, ali nije promijenilo mene u smislu osobe. Neki se promijene i počnu uzdizati sebe iznad drugih, ali ja na to ne gledam tako, ja sam samo obična cura kao i sva druga obična djeca, razlikujem se samo po tome što imam talent, ali svi imamo talent koji samo trebamo otkriti", zaključila je Mia, koja je danas veliki uzor mnogim djevojčicama.

Dosadašnji uspjeh i budući planovi

Iza najmlađe članice žirija već su dva uspješno odrađena mjuzikla ' Magic Musical ', a nagovijestila nam je kako će s istim mjuziklom imati priliku nastupati čak i izvan granica Hrvatske. Osim toga, prošli mjesec joj je izašao i prvi singl ' Trouble ', koji je napravila u suradnji s Danom Richardsom , poznatim gitaristom popularnog benda One Direction , i Philom Simmondsom . Uz to, priznala je kako ima neke pjesme u izradi te je u posljednje vrijeme počela pisati svoje pjesme.

Počela sam nedavno nešto pisati, ne znam što me puklo, ali do sada sam napisala 7-8 svojih pjesama i uglazbila ih. Sestra i ja smo dobile klavir i odmah sam se zaljubila u njega te vježbam sviranje svaki dan. To me jako privlači i svaki dan moram provesti bar 3 sata na klaviru. Kada mi se neki akord svidi, počnem slagati melodiju, pa tekst tako da možda jednog dana izađe i moja vlastita pjesma, nikad se ne zna", otkrila je mlada pjevačica pred kojom je još sve vrijeme svijeta.

Mia Negovetić Zvjezdice S3

Svestranu Miu pratite u trećoj sezoni 'Zvjezdica', čije će prikazivanje uskoro početi na RTL-u!