Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
spektakularna ceremonija

Hrvatski balonaši odlično promoviraju Zagreb u Dubaiju u društvu poznatih šeika

Fenomenalna režija, savršena scena i rasvjeta, vrhunski plesači i akrobati, hologramske projekcije i 3D animacije proveli su gledatelje kroz povijest ovog pustinjskog naroda, dočarali njihovu ljubav prema avanturi i tradiciju zajedništva

Image

Zagrebački balon u Dubaiju

Vijesti.hr/ 10.12.2015. u 10:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Hrvatski balonaši i padobranci borave u Dubaiju, gdje na Svjetskim zračnim igrama brane boje Hrvatske među više od 1000 sportaša iz 54 zemlje, koji se natječu u 23 discipline. Helikopteri, avioni, baloni na vrući zrak, zračni brodovi, žiroplani, zmajevi, padobrani itd. dopremljeni su iz cijeloga svijeta, a svi sportaši dočekani su najtoplijom dobrodošlicom. 

Već spektakularnom ceremonijom otvaranja koja je svojom produkcijom bila dostojna Olimpijskih igara, a na kojoj su nazočili Sheik Mohammed bin Rashid al Maktoum i njegov sin prijestolonasljednik, i sam ljubitelj zračnih sportova, Sheik Hamdan bin Mohammed Al Maktoum

Već spektakularnom ceremonijom otvaranja koja je svojom produkcijom bila dostojna Olimpijskih igara, a na kojoj su nazočili Sheik Mohammed bin Rashid al Maktoum i  njegov sin prijestolonasljednik, i sam ljubitelj zračnih sportova, Sheik Hamdan bin Mohammed Al Maktoum, Dubai se pokazao u najboljem svjetlu i dao naslutiti da za organizaciju ovih Igara neće štedjeti ni na čemu. Fenomenalna režija, savršena scena i rasvjeta, vrhunski plesači i akrobati, hologramske projekcije i 3D animacije proveli su gledatelje kroz povijest ovog pustinjskog naroda, dočarali njihovu ljubav prema avanturi i tradiciju zajedništva koja je temelj samih Emirata. Pokazali su kako se sve te vrijednosti spajaju na ovim Olimpijskim igrama zračnih sportova, jer na njima najhrabriji avanturisti istovremeno odmjeravaju snage te pokazuju neizmjerno poštovanje jedni prema drugima, ali i prema nebu, koje je njihova arena.

Upravo su baloni na vrući zrak, među kojima i balon Grada Zagreba, pred tisućama gledatelja i kamerama medija iz cijeloga svijeta otvorili ovo događanje kada su 2. prosinca 44 balona preletjela Dubai u znak proslave 44. godišnjice Emirata. Već se tada moglo predvidjeti da će ovaj događaj za balonaše biti uistinu nešto posebno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Biti u društvu najboljih svjetskih sportaša, braniti boje svoje države i predstavljati svoj grad predivnim balonom Grada Zagreba neizmjerno je velika čast. Uz to, svatko od nas u Dubaiju je u ovih nekoliko dana odletio jedan od najljepših letova života! Teško je zamisliti kakav je to osjećaj kada poletite s obale, u sjeni fantastičnih nebodera, u istome letu preletite nevjerojatne građevine poput Burj al Araba i Burj Khalife, lebdite tik iznad površine Arapskog zaljeva, dok vas vjetar nanosi na jednu od pješčanih palmi, najimpresivnijih građevina koje je stvorio čovjek, a potom se uzdignete, preletite te iste nebodere i tek nešto kasnije sletite u netaknutu pustinju, okruženi devama i antilopama. Uistinu čudesan doživljaj!", kaže pilot Igor Mikloušić, naš reprezentativac.

Prizori balona iznad Dubaija doista oduzimaju dah te su velika atrakcija za promatrače – one koji svaki dan u tisućama pune tribine i promatraju uzlijetanja, ali i sve one koji tijekom ovih 12 dana usmjere pogled prema nebu, makar bili i primorani zaustaviti automobil na autoputu, kako bi ovjekovječili taj nesvakidašnji prizor. U Dubaiju borave ljudi iz cijeloga svijeta i svi su, neovisno o dobi, sretni kao mala djeca u blizini balona. Plavi Zagreb na plavom nebu Dubaija posebno ih raduje!

Upravo se čita

Image
U 17.10 SATI

Što nas čeka u 'Miriše na ljubav'? Serkana će kući iznenaditi neugodna situacija kojoj će svjedočiti...

"Uz naš Zagi svi se rado fotografiraju, posebno kada vide njegova velika licitarska srca. Kao iznenađenje svim znatiželjnicima, u košari balona uvijek imamo koji licitar pa svi svojim kućama odu s uspomenom na Zagreb i njegov balon.", dodaje Mikloušić. Fotoaparate, doduše, ne vade samo profesionalci i promatrači, već i sami piloti, jer iako su najbolji na svijetu te iza sebe imaju ogromno iskustvo i letjeli su na nekim od najegzotičnijih predjela planeta, prizori Dubaija iz zraka su ih sve ostavili bez daha, što dokazuju brojne fotografije koje su preplavile Internet.

Boje Hrvatske u Zagreb balonu brane Igor Mikloušić, pilot, Bojan Kugler, navigator te posada: Ivan Cvirn, Marija Petrić Mikloušić i Iva Šulentić iz Balon kluba Zagreb, a vođa hrvatske delegacije je Dragan "Tom Balon" Mikloušić, hrvatska balonaška legenda.  Trenutno naša ekipa zauzima visoko 15.  mjesto, a utrke se održavaju dva puta dnevno, svaki dan, osim pauze od dva dana zbog jakog vjetra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Jutros su naš pilot i Zagreb balon ostvarili pobjedu na jednoj od utrka!

Napredak naše balonaške reprezentacije možete pratiti na službenim Instagram (www.instagram.com/croatia_hot_air_balloon), Twitter (www.twitter.com/BalonklubZagreb) i Facebook (www.facebook.com/balloonclubzagreb) stranicama, ali i koristeći hashtag #balloonteamcro i #wagdubai. Sve fotografije na društvenim mrežama dostupne su za javnost te ih kao takve možete koristiti u svojem mediju.

OVDJE je službena stranica Igara na kojoj možete uživo pratiti rezultate i većinu natjecanja.

Fantastičan video nezaboravnog leta:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Svjetske zračne igre (WAG) su jedinstven, međunarodni, multi-disciplinaran event koji okuplja 1274 najbolja svjetska zrakoplovca iz 54 zemlje koji se tijekom deset dana natječu u 23 discipline. Na ovogodišnjem natjecanju u svakoj od disciplina sudjeluje svega 70 odabranih ekipa iz cijeloga svijeta, a među njima i hrvatski predstavnici. Ovo natjecanje nazivaju i Olimpijske igre zračnih sportova, a prati ga više od 4 milijuna gledatelja diljem svijeta.

Balon klub Zagreb prvi je i najveći balon klub u Hrvatskoj. Danas klub broji više stotina članova, pet pilota i pet registriranih balona te svake godine piloti Balon kluba Zagreb  ostvare stotine sati naleta iznad Zagreba i Hrvatskog Zagorja te nižu sportske uspjehe diljem svijeta. Balon klub Zagreb ujedno je i pravo mjesto za sve koji žele poletjeti ili pokloniti let balonom.

Vijesti.hr/ 10.12.2015. u 10:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image

Voditelji i stručni komentatori Europskog prvenstva u rukometu, Poljska 2016. ,15. - 31. siječnja na RTL-u

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba