u potrazi za krivcem

Iscrtani dio poljudskog travnjaka poslan u Centar za forenzička ispitivanja

Travnata površina na kojoj je za sada nepoznati počinitelj napravio kukasti križ, velika je oko deset metara, a vještačenje izuzetog dijela travnjaka trebalo bi pokazati čime je taj znak napravljeno

Image

Kukasti križ na Poljudu

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
RTL/Hina/ 13.6.2015. u 14:39

Splitska je policija u subotu izuzela dio travnjaka na stadionu Poljud, na kojem je sinoć tijekom utakmice reprezentacija Hrvatske i Italije zamijećen kukasti križ, te ga šalje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja 'Ivan Vučetić' u Zagreb.

Image
nova hrvatska sramota

Na poljudskom travnjaku za vrijeme utakmice s Italijom uočen ucrtani kukasti križ

Image
nova hrvatska sramota

Na poljudskom travnjaku za vrijeme utakmice s Italijom uočen ucrtani kukasti križ

Također, policija će protiv nepoznate osobe podnijeti kaznenu prijavu zbog kaznenog djela javnog poticanja na mržnju za koje je zakonodavac predvidio zatvorsku kaznu do tri godine, doznaje se u splitskoj policiji.

Travnata površina na kojoj je za sada nepoznati počinitelj napravio kukasti križ, velika je oko deset metara, a vještačenje izuzetog dijela travnjaka trebalo bi pokazati čime je taj znak napravljeno.

Policija, zbog interesa istrage, nije željela reći pokazuju li što nadzorne kamere postavljene na poljudskom stadionu.

Baldasar: šteta hrvatskom nogometu, Splitu i Hrvatskoj

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar najstrože je osudio incident koji se jučer dogodio na travnjaku Poljuda, naglasivši da je "bacio ružno svjetlo na važan sportski događaj".

U priopćenju gradonačelnik je naveo kako je siguran da je riječ o pojedinačnom činu, te da oslikavanje nacističkog simbola pod kojim je učinjeno najveće zlo u ljudskoj povijesti, od bilo koga i pod bilo kakvim okolnostima, zahtijeva najstrožu osudu i sankcioniranje.

Upravo se čita

Image
'zdravstvo se raspada'

Vidović Krišto proziva Plenkovića: 'Hitna je diskutirala s Matijanićem, a Jandrokovića su vozili na snimanje pluća'

"Ovim vandalskim činom je nanesena nemjerljiva šteta hrvatskom nogometu, Splitu i Hrvatskoj. Uvjeren sam da će policija i nadležne institucije brzo i efikasno utvrditi sve okolnosti i pronaći počinitelja. Nakon svih utvrđenih činjenica i vjerodostojnih informacija zatražit ću očitovanje organizatora i preuzimanje odgovornosti", naveo je splitski gradonačelnik Baldasar.

RTL/Hina/ 13.6.2015. u 14:39

Više s weba

Pročitajte još

Image
Kako poslati pismo

Adresa pošiljatelja na omotnici i ostala osnovna pravila slanja pisama

Više s weba