oglasio se...

Putin komentirao izbacivanje Rusije iz svih sportskih natjecanja: 'Nema neprijateljskih zemalja za Rusiju'

Rusija je spremna dočekati sve zemlje koje žele sportska natjecanja bez diskriminacije i umjetnih ograničenja, jer u svijetu sporta nema neprijateljskih zemalja, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin.

Image
Foto: profimedia
RTL Sport/ 26.4.2022. u 17:18

"Nema neprijateljskih zemalja za Rusiju", rekao je Putin na sastanku s ruskim osvajačima olimpijskih i paraolimpijskih medalja, dodaje agencija TASS.

Putin je dodao da njegova zemlja pozdravlja sve koji se zalažu za sport bez diskriminacije, a osudio je suspenzije i izbacivanja ruskih sportaša s međunarodnih natjecanja. 

Ruski predsjednik posebno je naglasio devetomjesečnu suspenziju Svjetske plivačke federacije ruskog olimpijskog prvaka u plivanju Jevgenija Rilova, dodajući da su se ruski i bjeloruski sportaši suočili s diskriminacijom na temelju nacionalnosti.

Upravno tijelo plivačke FINA prošlog je tjedna suspendiralo Rilova na devet mjeseci zbog sudjelovanja na skupu podrške ruskoj vojnoj kampanji u Ukrajini, a to je bio potez koji je izazvao ljutu reakciju Kremlja i ruskih sportskih dužnosnika.

RTL Sport/ 26.4.2022. u 17:18

Više s weba

Pročitajte još

Image
Kako poslati pismo

Adresa pošiljatelja na omotnici i ostala osnovna pravila slanja pisama

Više s weba