Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
ŠTO IH TO SPAJA I VEŽE?

Štimac otkrio kakav je njegov odnos s Davorom Šukerom!

'Ne postoji antagonizam između mene i Davora, možda različitost promišljanja oko određenih stvari što je i normalno jer smo različite osobe, ali anatagonizam nije postojao nikad', odgovorio je Igor Štimac na zanimljivo pitanje gledatelja RTL Lige.

RTL|M.K./ 10.2.2014. u 11:38
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Gostovanje Igora Štimac izazvalo je i veliki interes kod gledatelja emisije RTL Liga pa su iskoristili priliku postaviti mu zanimljiva pitanja putem Facebok stranice.

Prvo pitanje se glasilo: Biste li sjeli na klupu nekog hrvatskog prvoligaša i kojeg?

"Sjedio sam na klupi hrvatskih prvoligaša i ta je priča iza mene. Čekaju me novi izazovi, prvenstveno vani, pa ćemo vidjeti", rekao je Štimac.

"Nema previše biranja kad se bavite trenerskim poslom, trebate probati sve, vidjeti što se nudi i između toga izabrati ono gdje ćete se najbolje prezentirati kao osoba koja radi ovaj posao", odgovorio je bivši izbornik na pitanja što bi ga zadovoljilo komentiravši priče o interesu njegovog bivšeg kluba Derby Countyja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Objasnio je i zašto nije češće zvao Leona Benka u reprezentaciju, a zatim je odgovorio na pitanje postoji li anatagonizam između njega i Davora Šukera još od ranije i je li točno da je predsjednik HNS-a od početka bio protiv njega kao izbornika.

"Ne postoji antagonizam između mene i Davora, možda različitost promišljanja oko određenih stvari što je i normalno jer smo različite osobe, ali anatagonizam nije postojao nikad. Bez obzira na ono što se događa između nas, postoji nešto što nas puno čvršće spaja i veže, a to je nešto što smo zajedno gradili kada je u pitanju hrvatski nogomet, nešto što smo ostvarili u Francuskoj i Engleskoj i što je dovelo hrvatski nogomet na ove visine. I bez obzira što se nekada suprotno odnosimo na određene stvari, to ne može poremetiti ono što jeste među nama, niti stvoriti antagonizam između nas.

Upravo se čita

Image
subota u 22:40

Stižu nam studen i zima... hladniji no ikad!

Jednog gledatelja RTL Lige je zanimalo u kojem su trenutku kvalifikacije krenule naopako za njega i je li istina da je htio potjerati neke igrače.

"S kim bi igrao da sam potjerao neke igrače? Nisam nikada planirao nekoga potjerati jer sam trener koji nastoji izvući maksimum od igrača, koji nastoji unaprijediti, popraviti nešto što ne valja u njihovoj igri ili ponašanju i uvijek dajem ljudima drugu priliku. Ključni trenutak naših kvalifikacija je bio poraz od Škotske u kvalifikacijama jer je to determiniralo raspoloženje igrača za nastavak kvalifikacija. S onako jako Belgijom bilo je svima jasno da će teško biti stići do prvog mjesta, igrači su se nekako u svojim glavama pomirili s drugim mjestom u skupini i ostatak kvalifikacijskih utakmica su dolazili odrađivati posao, pazeći da se ne povrijede, da se vrate u klubove spremni i zdravi. I nisam im mogao zamjeriti na tome jer od nas je bilo zatraženo da osvojimo prvo ili drugo mjesto u skupini i da se plasiramo u Brazil. I to smo u konačnici i napravili", otkrio je Štimac te komentirao što bi promijenio u svom izborničkom mandatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Mijenjao bih puno stvari, ali to su sve stvari koje ne možete znati prije nego što se dogode. Ja mogu biti ponosan na posao koji sam radio jer sam u izuzetno teškoj skupini, u nenormalnim uvjetima, moram to reći, bez one prave podrške na vlastitim tribinama, osim jedne utakmice, one u Osijeku, te protiv Srbije u Zagrebu. U takvoj situaciji, u takvoj atmosferi kreirati rezultat i napraviti ono što smo mi napravili u skupini koju smo imali, držim da je jedan pozitivan rezultat koji nam je i omogućio da igramo baraž te se plasiramo u Brazil", dodao je Štico.

Bivši izbornik je komentirao i rad svog nasljednika Nike Kovače te šanse Hrvatske u Brazilu.

"Domete ćemo znati kada dođemo tamo. Bit će izuzetno jako prvenstvo, imamo tešku skupinu, respektabilne reprezentacije... Ne znamo što će se događati, treba se aklimatizirati što prije na uvjete koji nas očekuju tamo. Ne možemo očekivati previše iz prve utakmice, znamo s kim igramo, ali to će biti jedna utakmica za uživanje našim igračima da pokušaju dati sve od sebe i eventualno naprave neko iznenađenje. Ukoliko nam se dogodi poraz u toj prvoj utakmici, onda sve izgleda puno teže u nastavku jer krenuti s porazom u toj skupini uvijek stvara jedan veliki problem. Bilo bi dobro kada ne bi bili poraženi jer bih onda dao ruku u vatru da ćemo proći dalje", zaključio je Štimac.

RTL|M.K./ 10.2.2014. u 11:38
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Društvene mreže

Zanima vas kako vratiti izbrisane poruke na messengeru?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba