Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
KORUPCIJA U NOGOMETU

'Hajduk mi je u zamjenu za pošteno suđenje nudio zemlju na Braču'

Suđenje se nastavlja u četvrtak kada bi trebao svjedočiti bivši izbornik Igor Štimac.

shimmer fallback
I.L./HINA/ 18.10.2013. u 17:39
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nogometni sudac Dragutin Poljak posvjedočio je na suđenju za korupciju u hrvatskom nogometu da mu je nuđeno povoljno zemljište na Braču, iza čega je navodno stajao Hajduk, dok je njegov kolega Ivan Bebek kazao kako je čuo da se plaća "naknada za pošteno suđenje" ali da njemu mito nikada nije ponuđeno.

Bebek je posvjedočio i da nije čuo da je u nepravilnostima sudjelovao optuženi bivši dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Željko Širić, kojemu se zbog "poštenog suđenja" sudi zajedno s bivšim tajnikom NK Karlovca Nevenom Šprajcerom koji je jedno vrijeme bio i tajnik Udruge prvoligaša.

"Pročitao sam o tome u novinama, a meni nitko iz sudačke komisije ili iz klubova ništa takvo nije ponudio", kazao je Bebek na zagrebačkom Županijskom sudu. Dodao je i da Širićeve prijedloge o izboru pomoćnog suca za jednu utakmicu Europske lige, koje je tajno snimio i Uskok, nikada nije doživio kao pritisak.

No, član sudačke komisije HNS-a Dragutin Poljak prije njega se s klupe za svjedoke prisjetio da mu je 2001. ili 2002. preko jednog člana zbora sudačke komisije ponuđeno da kupi povoljnu parcelu dvadesetak metara od mora u Milni na Braču, iza čega je navodno stajao Hajduk.

Kasnije je, kaže, doznao da je zemlju na Braču kupio Širić. No, njegov je odvjetnik sudu predao ugovor iz kojega je vodljivo da je Širić zemljište kupio 1997.

Suđenje se nastavlja u četvrtak kada bi trebali svjedočiti bivši izbornik Igor Štimac, povjerenik za suce prve nogometne lige Ivan Peraić, dioničar Hajduka Jozo Andabak i bivši dužnosnik tog kluba Fredi Fiorentini.

Širića se tereti da je za 15 tisuća eura koje je navodno primio od Šprajcera osigurao "pošteno" suđenje NK Karlovcu, ali i da je iz istog razloga krajem 2011. dobio 30 tisuća eura od tadašnjeg predsjednika Hajduka Hrvoja Maleša koji je u tom slučaju preuzeo ulogu prikrivenog Uskokovog istražitelja.

I.L./HINA/ 18.10.2013. u 17:39
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
NJEGA NISMO OČEKIVALI

Neočekivani gost iznenadio reprezentativce: Nećete vjerovati tko je posjetio Vatrene, nisu ni oni

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba