KONSTANTA KROZ OSAM GODINA

Ivica: Volio bih da me pamte kao svestranog skijaša!

Nakon što je osvojio četvrto olimpijsko srebro, treće uzastopno u kombinaciji na olimpijskim igrama, Ivica Kostelić je rekao: 'S obzirom kakva je bila sezona, ovo nam je velika nagrada'.

RTL/ 14.2.2014. u 13:29

Primivši čestitke na osvojenoj olimpijskoj medalji, Ivica Kostelić komentirao je svoj nastup u superkombinaciji.

"Gledajte, s obzirom kakva je bila sezona, ovo nam je velika nagrada. Imati takvu konstantu kroz osam godina, to je strašno. Mnogi su se promijenili na postolju, ja sam ostao", bio je prvi Ivičin komentar nakon utrke za državnu televiziju.

"Osvojiti srebro za redom u par navrata nije jednostavno. Nijedna obitelj nije osvojila ovoliko medalja. Bila sam nervozna, možda manje nego što je bio tata, ali i Ivica. U sličnoj sam poziciji bila pa razumijem te emocije i lakše mi se nositi s time", dodala je ponosna Janica, koja je Ivicu nestrpljivo čekala na cilju.

Image
Foto: AP Images
Image
AP Images

Četvrto srebro ukupno, treće uzastopno na olimpijskih igrama?

"Danas je bila velika šansa za zlato jer je spust bio jedan od najboljih u karijeri, no u jednom trenutku sam se pobojao da neću uzeti medalju. Baš sam rekao mami u cilju: 'Treće srebro zaredom, nevjerojatno'", dodao je najbolji hrvatski skijaš.

"Staza je popustila, vrijeme ne odgovara mojoj kvaliteti. Tata kaže da sam vozio u grču do zadnjeg međuvremena, vozio sam pametno, čini se da sam dobro izračunao. Tata je bio presretan. Plakao je i rekao da ako nije sada umro, da neće nikad".

Upravo se čita

Image
još jedan opoziv

Ovaj proizvod povlači se iz trgovina jer sadrži hepatitis E virus

Komentar nastupa Natka Zrnčića Dima?

"Mislim da je šansu propustio u spustu, imamo je velikih problema. Ali.. morate dobro razmisliti  u kojem to individualnom sportu imate dvojicu u TOP 10 na olimpijskim igrama", poručio je naš trofejni olimpijac.

Osvrt na sezonu i nastup na sljedećim ZOI?

"Lijepo je kad s obitelji dijeliš i slatko i gorko cijelu sezonu, više gorko ovu godinu. Ovo je daleko najslađe. Teško da ću nastupati na sljedećim Olimpijskim igrama zbog svog zdravstvenog stanja. Ja bih se volio i dalje skijati, ali to je dosta teško", priznao je Ivica.

I poruka za kraj...

"Volio bih da me pamte kao svestranog skijaša koji je uvijek imao vremena za svakoga".

RTL/ 14.2.2014. u 13:29

Više s weba

Pročitajte još

Image
KONFERENCIJA

Ante Čačić najavio derbi Dinama i Hajduka: 'Želio bih čestitati Hajduku na plasmanu u play-off Konferencijske lige'

Više s weba