NAJBOLJI REZULTAT SEZONE

Napokon na postolju: Ivica drugi u Wengenu!

Iako je nakon kombinacijskog spusta bio na lošem 21. mjestu, Kostelić je zahvaljujući solidnoj slalomskoj vožnji i odustajanju nekolicine ozbiljnih konkurenata ipak stigao do postolja.

Image

PXL ivica kostelić PXL ivica kostelić

Foto: PIXSELL
RTL/Hina/ 18.1.2013. u 14:45

WENGEN - Najbolji hrvatski skijaš IvicaKostelić osvojio je drugo mjesto na prvoj super-kombinaciji sezone u Svjetskom kupu održanoj u Wengenu ostvarivši najbolji rezultat ove sezone.

Kostelić je nakon spusta držao 21. mjesto, no vrlo dobrim slalomskim nastupom probio se do druge pozicije. Da nije načinio jednu pogrešku u gornjem dijelu staze, mogao je i do pobjede. Na koncu prvo mjesto je osvojio Francuz AlexisPinturault sa 1.15 sekunde prednosti pred Ivicom, dok je treći bio Švicarac CarloJanka sa 1.49 sekunde zaostatka. Vodeći nakon spusta Talijan ChristofInnerhofer je zauzeo petu poziciju.

Izborivši plasman na jednu od stepenica postolja, Kostelić je postao prvi skijaš s osam postolja u ovoj disciplini. Kostelić je na slavnoj stazi Lauberhorn ostvario šest od svoje 24 pobjede u Svjetskom kupu, četiri u slalomu, a dvije u super-kombinaciji, a još se pet puta penjao na postolje. Posljednje dvije sezone iz Wengena se vraćao s dvostrukim pobjedama, u slalomu i super-kombinaciji. Ovoga puta u super-kombinaciji je bio drugi, a novu priliku u slalomu imat će u nedjelju. U subotu je na rasporedu spust.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Austrijanac MarcelHircher sa 855 bodova, Norvežanin AkselLundSvindal je drugi sa 747 bodova, a treći je Amerikanac TedLigety sa 676 bodova. S novih 80 bodova Ivica se popeo na sedmo mjesto s ukupno 415 bodova.

U poretku discipline vodi Pinturault sa 100 bodova, Kostelić je drugi sa 80, a Janka treći sa 60 bodova.

RTL/Hina/ 18.1.2013. u 14:45

Više s weba

Pročitajte još

Image
PIŠE SE POVIJEST

Zrinjski na krilima Dinamovih igrača izbacio 'Hajdukovog krvnika' iz Europe i ostvario povijesni uspjeh

Više s weba