Blatterova vremena

FIFA pregledala 2,5 milijuna dokumenata i Švicarskoj predala izvješće o korupciji na 1.300 stranica

Predavanjem izvješća švicarskom pravosuđu FIFA je zaključila internu istragu o čuvenoj korupcijskoj aferi tadašnjeg predsjednika Seppa Blattera i drugih

Image
Hina/ 31.3.2017. u 16:49

FIFA je u petak objavila da je švicarskom pravosuđu predala rezultat svoje interne istrage pokrenute u lipnju 2015. odmah nakon izbijanja najteže korupcijske afere u njenoj povijesti.

"Nakon 22 mjeseca istrage u kojoj je pregledano preko 2,5 milijuna dokumenata i ispitani su brojni ključni svjedoci, FIFA je predala švicarskom ministarstvu pravosuđa izvješće koje broji više od 1.300 stranica, stoji u priopćenju svjetske nogometne federacije.

"Izvješće sadrži brojne e-mailove i kopije ugovora koji će biti korisni švicarskim vlastima", izjavio je za agenciju AFP izvor blizak istrazi. 

Ta će izvješća biti data na raspolaganje američkim vlastima.

"FIFA će se sada okrenuti nogometu, navijačima i igračima diljem svijeta", izjavio je u petak predsjednik FIFA-e Gianni Infantino, koji je izabran prošle godine da zamijeni Seppa Blattera, jednog od optuženih u aferi. 

Istraga je počela nakon što je nekoliko desetaka nogometnih dužnosnika, uglavnom s područja Južne Amerike, optuženo u SAD-u 2015. za korupciju što je pokrenulo najveću krizu u FIFA-inoj 113 godina dugoj povijesti. 

Upravo se čita

Image
tri vrste u hrvatskoj

Od ugriza zmije u Hrvatskoj umrle su tri osobe, među njima i beba. Ako vidite otrovnicu, ovo morate znati

Neki od osumnjičenih su proglašeni krivima i čekaju presude, druge očekuju suđenja, a neki su u svojim domovinama gdje se bore ili su uspjeli izbjeći izručenje.

Hina/ 31.3.2017. u 16:49

Više s weba

Pročitajte još

Image
LIJEPA SVOTICA

Puni se blagajna na Poljudu: Evo koliko je Hajduk zaradio prolaskom u play-off

Više s weba