Mamićev sin u igri

HNS izmijenio pravilnik: Nogometni menadžeri odsad mogu biti i osobe protiv kojih se vodi kazneni postupak

Da bi menadžer postao posrednik, odnosno osoba koja posreduje u transferima igrača, više ne mora dokazivati da se protiv nje ne vodi kazneni postupak

Image
Foto: Sanjin StrukiĆ/PIXSELL
Vijesti.hr/ 31.8.2018. u 20:48

Na sjednici održanoj 23. kolovoza Hrvatski nogometni savez izmijenio je Pravilnik o radu s posrednicima, i to izbacivši odredbe kojima je posrednik, dakle nogometni menadžer koji posreduje u transferima igrača, da bi bio registriran pri HNS-u, bio obvezan dokazati da se protiv njega ne vodi kazneni postupak. Točnije, trebao je priložiti takvu potvrdu izdanu od nadležnih tijela, tj. suda, i to ne stariju od tri mjeseca, donosi Slobodna Dalmacija.

Dosad je Pravilnik propisivao da posrednik treba biti fizička osoba koja ima besprijekornu reputaciju, te uz ostale dokumente treba priložiti i dokaz da se protiv njega ne vodi kazneni postupak. No, od spomenute promjene osoba da bi postala posrednik više ne mora prilagati dokaz se protiv njega ne vodi kazneni postupak. Dovoljno je da osoba ima "besprijekornu reputaciju".

Time, primjerice, sin Zdravka Mamića Mario Mamić, koji vodi agenciju za transfere ASA International, i dalje može biti posrednik iako za vratom ima kazneni postupak u kojem je optužen zajedno sa Zdravkom Mamićem, Damirom Vrbanovićem i drugima.

Zanimljiva je priča i glede "besprijekorne reputacije" osobe koja želi postati posrednik prema spomenutom pravilniku. Naime, HNS na upit Slobodne Dalmacije nije odgovorio tko doista procjenjuje ima li kandidat "besprijekornu reputaciju" i kako to može biti osoba koja je pod kaznenim progonom.

Vijesti.hr/ 31.8.2018. u 20:48

Više s weba

Pročitajte još

Image
LIJEPA SVOTICA

Puni se blagajna na Poljudu: Evo koliko je Hajduk zaradio prolaskom u play-off

Više s weba