Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Što se dogodilo?

Istra tvrdi da nije bilo sukoba izmedu suca i trenera: 'Takav navod je čista laž jer toga nema u službenom zapisniku'

Kažu kako navedeni sukob nije zabilježen u zapisniku.

Image
RTL Sport/ 18.7.2022. u 19:33
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Puno prašine podigao je nedjeljni dvoboj između Istre i Hajduka na Aldo Drosini. Index.hr objavio je vijest kako je nakon utakmice došlo do fizičkog sukoba između rehabilitacijskog trenera Istre Borje Zabale i sudca utakmice Tihomira Pejina. Iz Istre su izdali priopćenje u kojem demantiraju cijeli slučaj i navode kako je informacija o neispravnosti VAR sustava zbog nestanka struje također netočna.

Priopćenje prenosimo u cijelosti

Image
POTPUNO NEPOTREBNO

Incident na Drosini: Napadnut sudac Pejin u tunelu nakon dvoboja Istre i Hajduka?

Image
POTPUNO NEPOTREBNO

Incident na Drosini: Napadnut sudac Pejin u tunelu nakon dvoboja Istre i Hajduka?

Potaknuti tendencioznim napisima pojedinih medija u kojima se pokušavaju konstruirati nepostojeći događaji i iskriviti činjenice koje su nastale prije početka, za vrijeme i nakon utakmice NK Istra 1961 - HNK Hajduk 17.7.2022. Ovim putem Nogometni klub Istra 1961 s.d.d. najoštrije osuđuje i odbacuje medijske članke u kojima se navodi "Nakon završetka utakmice rehabilitacijski trener NK Istra 1961 Borja Zabala je dobio crveni karton iz razloga jer se unio u lice glavnom sucu i ujedno ga rukom lagano odgurnuo u predjelu glave. Navedeni incident dogodio se pri ulazu u tunel.", te kako to navodi Index.hr, kao službeni unos u zapisnik s utakmice NK Istra 1961 - HNK Hajduk. Takav navod je čista laž jer takvog unosa u službenom zapisniku nema niti se u bilo kojem službenom dokumentu navodi fizički kontakt između suca i članova stručnog stožera NK Istre 1961. Iz istog razloga ćemo protiv navedenog medija i svih drugih medija koji iskrivljuju činjenice na štetu NK Istre 1961 zatražiti pravnu zaštitu i naknadu štete.
U stvarnosti su činjenice potpuno suprotne te je NK Istra 1961 Hrvatskom nogometnom savezu uputila službeni dopis o stvarnim događajima, ponašanju službenih osoba (tj. glavnog suca) te priložila slikovne dokaze koji navedene događaje prikazuju u potpuno drugom kontekstu i prikazuju ponašanje i radnje glavnog suca prema navedenom članu stručnog stožera. Dio navedenog ponašanja je bio vidljiv i za vrijeme TV prijenosa, tijekom kojeg je bilo vidljivo agresivno ponašanje i kretnje glavnog suca.
Također, najoštrije odbacujemo tvrdnje da je odigravanje utakmice NK Istra 1961 - HNK Hajduk bez VAR tehnologije posljedica nestanka električne energije na stadionu Aldo Drosina. Iako je u jednom trenutku u VAR prostoriji došlo do kratkog nestanka električne energije (kao posljedice preopterećenja jedne električne utičnice priključenjem prevelikog broja različitih elektroničkih uređaja u istu od strane VAR sudaca), električna energija je vraćena u najkraćem mogućem roku podizanjem električnog osigurača koji je iz sigurnosnih razloga privremeno izbacio napon radi preopterećenja, te je prije, za vrijeme i nakon utakmice u VAR prostoriji električna energija bila u funkciji. Nažalost, isto ne možemo reći za UPS uređaj (oprema VAR sudaca, a ne NK Istre 1961 ili Pula Sport d.o.o.) koji je trebao osigurati VAR opremu od takvih događaja nestanka električne energije. Također, nije nam poznat razlog zašto VAR oprema nije ponovno uspješno pokrenuta od strane VAR sudaca prije početka utakmice, a za što je bilo i više nego dovoljno vremena.
Nažalost, upravo je NK Istra 1961 oštećena izostankom VAR tehnologije jer su postojale sumnjive situacije koje bi bile pregledane VAR tehnologijom prije oba postignuta pogotka HNK Hajduk.

RTL Sport/ 18.7.2022. u 19:33
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
STARI LISAC

Dejan Lovren otkrio planira li završiti karijeru u Dinamu i kako vidi svoj status u reprezentaciji

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Imaš priču? Javi nam se!

Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.

Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!

Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.

Pošalji priču