Počinio četiri prekršaja

Navijač s metalnom šipkom na Poljudu dobio zatvorsku kaznu i zabranu od 18 mjeseci

Pred kraj utakmice Rijeke i Hajduka na splitskom Poljudu uletio je na teren, uzeo vatrogasnu metalnu štipaljku i trčao za sucem utakmice

Image

Huligan na Poljudu

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
Hina/ 24.3.2017. u 18:15
Image
poziv na mobilizaciju

Torcida na kaznu odgovorila kroz navijačke stihove: 'Kontra zakona, kontra zabrana!'

Image
poziv na mobilizaciju

Torcida na kaznu odgovorila kroz navijačke stihove: 'Kontra zakona, kontra zabrana!'

Zabranu dolaska na utakmice reprezentacije i HNK Hajduk u slijedećih 18 mjeseci, 105 dana zatvora, te dodatnih 15 dana pritvora dobio je 22-godišnji Dominik Mamić koji je 11. ožujka pred kraj nogometne utakmice između Rijeke i Hajduka na splitskom Poljudu uletio na nogometni teren, uzeo vatrogasnu metalnu štipaljku i trčao za sucem utakmice.

Tako je u petak nepravomoćno presudio sudac splitskog Prekršajnog suda Tonči Rakela koji je 22-godišnjeg navijača Mamića osudio zbog nedopuštenog ulaska u natjecateljski prostor, maskiranja, posjedovanja predmeta pogodnog za ozljeđivanje, te zbog naročito drskog narušavanja javnog reda i mira. Riječ je o četiri prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim borilištima i Zakona o narušavanju javnog reda i mira.

Odvjetnik nepravomoćno osuđenog Dominika Mamića je najavio žalbu, a do tada će njegov branjenik ostati u zatvoru.

Jadranski derbi između Rijeke i Hajduka se igrao 11. ožujka na Poljudu kada su zabilježeni navijački incidenti među kojima je bilo uzvikivanja neprimjerenih riječi, isticanja transparenata neprimjerenog sadržaja, a pred kraj utakmice i Mamićev upad na teren na kojem je trčao za sucem utakmice. Hajduk je zbog tih navijačkih nereda kažnjen sa 80 tisuća kuna i dvije utakmice bez publike.

Hina/ 24.3.2017. u 18:15

Više s weba

Pročitajte još

Image
NEOČEKIVAN ODLAZAK?

Stipe Biuk prihvatio ponudu Sampdorije i čeka odluku Hajduka: Hoće li se klubovi dogovoriti?

Više s weba