nije mu svejedno

Ronaldo: 'Razne optužbe su mi pokvarile užitak osvajanja Zlatne lopte, no istina uvijek izađe na vidjelo'

Prema pisanju lista "El Confidenciala", zvijezda Real Madrida je godinama koristila porezni sustav u Irskoj kako bi prisvojila više novaca od multinacionalnih kompanija s kojima je sklapala ugovore

Image
Hina/ 13.12.2016. u 15:37

Napadač madridskog Reala Cristiano Ronaldo izjavio je da su mu medijske optužbe za navodnu utaju poreza pokvarile užitak osvajanja Zlatne lopte, ali je naglasio da istina uvijek izađe na vidjelo.

Image
najbolji nogometaš

Zlatna lopta po četvrti put otišla u ruke Cristianu Ronaldu: 'Velika je čast. Emocije su jednake kao i kad sam ju prvi puta osvojio

Image
najbolji nogometaš

Zlatna lopta po četvrti put otišla u ruke Cristianu Ronaldu: 'Velika je čast. Emocije su jednake kao i kad sam ju prvi puta osvojio

"Ove optužbe pokvarile su mi užitak osvajanja Zlatne lopte. Lagao bih kad bih rekao da nije tako, a ja nisam licemjer. Sve ovo mi je teško palo, ne samo meni, već i mojoj obitelji, mom sinu i svima koji rade sa mnom", izjavio je Ronaldo za France Football. 

Ronaldo je u ponedjeljak po četvrti puta u karijeri (2008, 2013, 2014, 2016) osvojio Zlatnu loptu, koju najboljem nogometašu svijeta dodjeljuje francuski magazin France Football. Iza njega su se plasirali napadač Barcelone Lionel Messi, te Antoine Griezmann iz Atletico Madrida. U izboru je sudjelovalo 173 novinara.

Rekorder po broju osvojenih Zlatnih lopti je Lionel Messi sa pet nagrada (2009, 2010, 2011, 2012, 2015).

"Sve me to iritira jer nastojim raditi ispravno i transparentno. Nemam što skrivati, samo trebate na internetu ukucati moje ime i sve ćete znati o meni. Nemam razloga lagati. Ima puno nevinih ljudi u zatvoru, a trenutno se i ja donekle tako osjećam. Znate da niste učinili ništa pogrešno, a u medijima se piše kako sam napravio nešto strašno. Naravno da me sve to opterećuje, jer se radi o lažima. No, istina uvijek izađe na vidjelo, prije ili kasnije", kazao je Ronaldo.

Prema pisanju lista "El Confidenciala", zvijezda Real Madrida je godinama koristila porezni sustav u Irskoj kako bi prisvojila više novaca od multinacionalnih kompanija s kojima je sklapala ugovore. Dokumenti koje je objavio “Football Leaks” otkrivaju da je marketinška kompanija "Multisports & Image Management (MIM) Limited", osnovana u Dublinu 2004. godine, sklapala ugovore s velikim brendovima s kojima surađuje i portugalski nogometaš.

Upravo se čita

Image
tri vrste u hrvatskoj

Od ugriza zmije u Hrvatskoj umrle su tri osobe, među njima i beba. Ako vidite otrovnicu, ovo morate znati

Sve je to učinjeno jer je porez u Irskoj 12,5 posto, što je puno manje nego u Španjolskoj, gdje bi za sva primanja morao platiti 43,5 posto poreza. Mediji tvrde da je Ronaldo od španjolskih poreznika navodno prikrio oko 150 milijuna eura prihoda na koji u Španjolskoj nije plaćen porez.

Hina/ 13.12.2016. u 15:37

Više s weba

Pročitajte još

Image
LIJEPA SVOTICA

Puni se blagajna na Poljudu: Evo koliko je Hajduk zaradio prolaskom u play-off

Više s weba