Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
otvoren jubilarni 20. Pannonian Challenge

20. rođendan Pannonian Challengea proslavljen uz party, izložbu i monografiju

Nakon odličnog partyja otvorenja, 20. Pannonian Challenge danas kreće u akciju

Image
Foto: Promo
Vijesti.hr/ 6.6.2019. u 10:50
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Pravo rođendansko slavlje vladalo je jučer u osječkoj galeriji Kazamat, gdje je tradicionalnom izložbom ekstremnih fotografija svečano otvoren jubilarni 20. Pannonian Challenge.

No, uz tradicionalnu izložbu i party pod vodstvom statorsjedioca, DJ Omera i DJ Umba, otvorenje ovogodišnjeg izdanja festivala je bilo izuzetno posebno i prilično emotivno, jer je pokraj action sport fotografija Samira Kurtagića i mnogih drugih autora, predstavljena i monografija jednostavnog naziva „PC XX: The Story“, u kojoj su retrospektivnim fotografijama festivala i bivšeg skate parka pridružene priče i anegdote o osnivačima, organizatorima, sportašima, glazbenicima, posjetiteljima – svima onima koji su zaslužni što je Pannonian Challenge danas ondje gdje jest. Monografija će svima zainteresiranima za vrijeme festivala biti dostupna upravo u skate parku, gdje se uz direktan pogled na sadašnjost, ali i budućnost festivala, može zaviriti i u njegovu zanimljivu, bogatu prošlost.

Image

20. rođendan Pannonian Challengea proslavljen uz party, izložbu i monografiju

Fotogalerija
Image

20. rođendan Pannonian Challengea proslavljen uz party, izložbu i monografiju

Fotogalerija

S njom se složio i osječko-baranjski župan, Ivan Anušić  - “ Entuzijazam mladih ljudi prerastao je u nešto što je značajno za cijeli svijet, a to potvrđuje i činjenica da je BMX prepoznat i kao olimpijski sport”.  Pomoćnica ministra turizma, Snježana Brzica istaknula je kako je Pannonian Challenge događaj koji je poseban ne samo u Hrvatskoj, nego i šire - “Ovo je dokaz da mi znamo što hoćemo, a Osijek zasigurno zaslužuje imati ovakav događaj”. Direktor turističke zajednice Grada Osijeka na kraju je istaknuo – “Svjetsko, a naše!”.

Proslava je krenula i nikada nismo bili sretniji! 20. Pannonain je otvoren sinoć u Kazamatu predstavljanjem monografije u kojoj su skriveni neki od najsočnijih detalja razvoja PCa - knjiga će se moći vidjeti i na samom eventu ovih dana. Danas je SKATE dan i očekujemo preko 50 najboljih regionalnih skatera a navečer ludu zabavu u Vegi gdje nas čekaju Silente, Harvo Jay i Gužva! Vidimo se!“ – izjavio je Jurica Barać i pozvao ekipu na 20. Pannonian Challenge

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Uoči same izložbe najboljem regionalnom festivalu ekstremnog sporta okruglu obljetnicu su čestitali i vrijedni volonterOSi, koji su u zrak pustili lampione koji su iznad Osijeka zasjali poput svjećica na torti. Svake godine sve veći broj volontera sudjeluje u organizaciji festivala, a podršku im daje prijatelj volontera – Zagrebačka banka.  „Veseli nas i ove godine biti partner jubilarnog 20. festivala ekstremnog sporta Pannonian Challenge, ali prije svega prijatelj volontera, zaštitnog obilježja festivala, bez kojih sve ne bi bilo moguće. Kao i prijašnjih godina volontere smo educirali na temu financijske pismenosti, a u skate parku uređujemo volonterski centar gdje će moći predahnuti i napuniti baterije te odrađivati timske dogovore i pripreme“ poručila je Iva Barbarić, direktorica Marketinga Zagrebačke banke.

Nakon odličnog partyja otvorenja, 20. Pannonian Challenge danas kreće u akciju, jer na scenu stupaju skateri, koji će u kategoriji amatera skakati, grindati i balansirati u skate parku od 12 sati, dok se najbolji od najboljih, profesionalci, očekuju od 15 sati, nakon čega, u 18 sati, slijedi finale u toj, novopečenoj olimpijskoj disciplini. Dodjela nagrada pobjednicima održat će se u 19.30, a potom svi posjetitelji, zajedno sa sportašima, sele u Vegu, gdje ih od 22 sata dočekuje Silente, a potom i legendarni osječki bend - Gužva u 16ercu, Harvo Jay i Igra&ziherice. Zabava do jutra je zagarantirana, iako svima na umu mora biti da festival traje još čak tri dana, pa je potrebno štediti energiju za brojna daljnja uzbuđenja i iznenađenja.

Upravo se čita

Image
nakon Putinove aneksije

SLUŽBENO: Ukrajina podnijela zahtjev za članstvo u NATO-u

Vijesti.hr/ 6.6.2019. u 10:50
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
od 5. do 9. lipnja

Novo olimpijsko ruho Pannonian Challengea!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba