Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Hrvatska mladost

Lučin i Martinović: 'San svakog igrača je igrati u ovakvoj atmosferi, hvala navijačima, bez njih ovo ne bi bi...

Iz Szegeda su nam se javili Tin Lučin i Ivan Martinović. Opisali su nam atmosferu kakva dugo nije viđena na rukometnim terenima.

Image
Filip Škrlec/ 16.1.2022. u 14:44
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Tin Lučin i Ivan Martinović u ovom reprezentativnom ciklusu pokazuju kako na njih možemo ozbiljno računati u budućnosti reprezentacije. Nakon sjajne predstave protiv Francuza, Tin je na utakmici protiv Srbije zabio pet golova i odigrao važnu ulogu u obrani.

Ivan Martinović se iz utakmice u utakmicu profilira kao naša udarna opcija u napadu. Šutira izvana, prolazi jedan na jedan, igra s pivotom. Nakon dugo vremena imamo višedimenzionalnog desnog vanjskog. 

Tin i Ivan, inače cimeri u Szegedu javili su nam se nakon utakmice sa Srbijom, prokomentirali atmosferu i samu utakmicu te najavili dvoboj s Ukrajinom.

Navijači kao osmi igrač


"Nevjerojatna atmosfera za vrijeme i poslije utakmice, igrati u ovakvoj atmosferi je nešto odličan i presretni smo zajedno s našim navijačima", rekao je Tin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"San svakog igrača je igrati u ovakvoj atmosferi i presretan sam što sam ovdje, što sam dio ove reprezentacije i što sam ovo doživio", nadovezao se Martinović u razgovoru. 

Iako je atmosfera bila savršena pa mogli bismo reći i prekrasna, utakmica je bila tvrda, s puno udaraca i isključenja. Utakmica kakva i treba biti ona u kojoj se odlučuje o prolasku skupine. Isključenja su se nizala s obje strane, a baš je Lučin bio taj koji je prvi kod nas dobio dva isključenja.

"Bilo je nekih grešaka u obrani, napravio sam dva isključenja, vjerojatno od prevelike želje. Kasnije sam morao paziti kako ulazim u kontakte. Osim ta dva isključenja zadovoljan sam svojom igrom", rekao je Tin o svojoj igri.

"Znali smo da će biti teška utakmica, igrali smo agresivno i mi oni. No znali smo da će ključ biti obrana. Odlično smo zatvarali sve segmente njihovog napada, Mate Šunjić je u drugom poluvremenu bio odličan na golu i to nas je dodatno guralo naprijed."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ljubitelji agresivnog rukometa uživali su u jučerašnjoj predstavi, no zato je u napadu trebalo igrati iznad svojih mogućnosti. Ne jedan igrač, nego svih šest na terenu. Zato nam je jako puno značio Luka Cindrić koji je tip igrača koji svakog pored sebe čini boljim igračem.

shimmer fallback
Foto:
shimmer fallback

Efekt Luke Cindrića

 "S Cindrom je jednostavno igrati, otvara puno prostora, rješava jedan na jedan, igra s pivotom zaista pokazuje da je jedan od najboljih igrača na svijetu i prekrasno je igrati s njim", zadovoljan je bio Tin.

"Srbi su puno izlazili bilo je teško zabiti, no uvijek će biti tako. Zato imamo dobre akcije, dobru analizu još je sada i Cindra tu. Jako smo se dobro pripremili za utakmicu. Cindra i Ćupić su nam puno značili. Smirili su nas kad je trebalo, kada je trebalo povući oni su povukli i užitak je igrati s igračima kao što su Cindrić, Ivan Ćupić i Željko Musa", nadovezao se Ivan.

Srbija je prošla stvar. Sada slijedi Ukrajina. Mnogi su već upisali prolazak u drugi krug, no Ukrajince ne treba otpisati. Tu utakmicu treba shvatiti ozbiljno i proći je maksimalno jednostavno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Treba zaboraviti na ovo, pripremiti se za Ukrajince. Pogledali smo ih danas ujutro, pripremamo se za njih i trebamo odigrati isto kao i prethodne dvije utakmice",- slažu se Martinović i Lučin.

Izbornik Hrvoje Horvat napravio je jedan ziheraški ali mudar potez. Pozvao je Jakova Gojuna, Tomislava Severca i mladog vratara Dominika Kuzmanovića.

"Puno će nam značiti novi igrači, svaki dan imamo testiranja i treba biti spreman na sve. Gojun i Musa će puno značiti u obrani", složni su cimeri iz Szegeda.

Hrvatska je ostvarila veliku pobjedu. Gurnula nas je na korak do drugog kruga što je bio primarni cilj. Hrvatska napokon izgleda kao reprezentacija s glavom i repom. Sve su to još mladi igrači, neiskusni, no puni potencijala. Već sada su napravili veliki posao, sve poslije toga bit će im nagrada. Ovo prvenstvo, odnosno ove dvije utakmice za sada pokazuju da se Hrvatska u budućnosti može vratiti na stare staze kada smo bili među favoritima za osvajanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Filip Škrlec/ 16.1.2022. u 14:44
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Imaš priču? Javi nam se!

Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.

Pošalji priču