Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Izjave reprezentativaca

Mandić: 'Bilo je tu nekih tenzija, ali s moje strane nije bilo namjere'; Čupić: 'Nije moje da komentiram suđenje'

Krajem utakmice se zaiskrilo na terenu pa je bilo naguravanja i pokoji udarac, a David Mandić je zaradio isključenje i plavi karton.

Image
RTL.HR/ 13.1.2022. u 23:47
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Hrvatska reprezentacija započela je svoj nastup svoj nastup u skupini C na Europskom prvenstvu u Szegedu porazom 22-27 (11-13) od favorizirane Francuske. Ivan Čupić sa šest i Tin Lučin s četiri gola predvodili su Hrvatsku, dok su Hugo Descat sa sedam i Dika Mem sa šest golova bili najefikasniji kod Francuske.

Hrvatska je i bez Duvnjaka, Cindrića i Marića pružila dobar otpor favoriziranoj Francuskoj iako je loše započela dvoboj.

Krajem utakmice se zaiskrilo na terenu pa je bilo naguravanja i pokoji udarac, a David Mandić je zaradio isključenje i plavi karton. Naši reprezentativci nisu krili razočarenje. Prvi je pred našu novinarku izašao upravo Mandić.

"Pa da, gledajte bilo je tu nekih tenzija ali s moje strane nije bilo namjere. On je spustio težište, nije bilo namjere. Crveni karton sam dobio, a nažalost i plavi. Nije na meni da komentiram suđenje, ali s moje strane nije bilo namjere. Prvih 10 minuta smo ušli jako loše, ali kad je Srna ušao skupili smo 5-1 i nisu imali rješenje. Stvarno smo ih stisnuli i došli na dva razlike, ali su nas uništili tranzicijom u prvih 10 minuta drugog poluvremena i tu je utakmica otišla u njihovom smjeru", kazao je Mandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U sličnom tonu je utakmicu prokomentirao i najiskusniji hrvatski igrač, Ivan Čupić.

"Stavili smo pred sebe jasan cilj da igramo bez respekta. Znamo što su i tko su Francuzi. Koliko god smo se trudili Francuzi su nam stalno bježali na otvaranjima. Nismo mogli uhvatiti koliko se god trudili. Ovo je samo jedna od tri utakmice u grupi. Na suđenje nemam komentar", dodao je naš kapetan.

Upravo se čita

Image
'Sada svi idemo kući'

VIDEO Molotovljevi kokteli, oružani napadi: Rusi nezadovoljni mobilizacijom, napadaju regrutacijske centre

Ivan Martinović nije bio toliko razočaran, a istaknuo je i neke pozitivne strane.

"Mislim da smo loše krenuli, prelagano smo ih puštali, imali previše respekta. Mi smo se vratili kako treba i došli na dva razlike. Loše smo ušli. Stizali smo i došli smo blizu. Francuzi su ovo odradili na iskustvo a i Gerard je imao odličnu utakmicu, ali nama se nije ni jedna utakmica odbila. Svaka čast ekipi na borbi, vukli smo i stizali", dodao je Martinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Šipić koji je cijelu utakmicu vodio bitku s francuskim pivotima na crti pohvalio je kolege za želju, ali i požalio što je mladu reprezentaciju sputala trema na početku.

"Prvih petnaest minuta utakmice odlučilo. Vidjelo se da želimo ali Francuzi su bili bolji. Cijelu smo ih utakmicu lovili. Odlično smo odradili, ali trema nas je malo sputala na početku. Možemo biti zadovoljni jer smo igrali protiv ekipe koja napada prvo mjesto. Gledajte mi ne smijemo komentirati suđenje. Mandiću nije bila namjera da se to dogodi, ali eto. Ja uvik branim igru 7 na 6, kod nas se zna u milimetar i dobro nas je služila", kazao je Šipić.

Danas solidni vratar Pešić zaključio je da nas u ovoj situaciji bez Duvnjaka i Cindrića samo borbenost i talent mogu držati.

"Mogu reći da imao dosta igrača koji prvi put nastupaju. Dobro su se borili, ali trebalo nam je 15 minuta da vidimo da možemo igrati s njima, ali dali smo sve od sebe. Imamo stvarno talentirane dečke. Trenutno smo u takvom stanju da nas samo talent i borba mogu držati", naglasio je Pešić

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
RTL.HR/ 13.1.2022. u 23:47
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Dečko koji obećava

Mladi hrvatski reprezentativac od ljeta u najtrofejnijem slovenskom klubu

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba