Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Nemaju konkurenciju

Najbolji na svijetu: Drugu godinu u nizu četiri iste reprezentacije u polufinalu rukometnog prvenstva

Iste četiri reprezentacije plasirale su se u polufinale SP-a u Egiptu 2021. i polufinale EP-a u Mađarskoj i Slovačkoj 2022.

Image
Foto: AP images
Luka Tunjić/ 27.1.2022. u 20:09
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Danska, Španjolska, Francuska i Švedska. Četiri su to reprezentacije koje su se plasirale u polufinale Svjetskog prvenstva 2021. u Egiptu. Jednako tako, sve te reprezentacije plasirale su se i u polufinala ovogodišnjeg Europskog prvenstva.

Danci su se okrunili titulom svjetskih prvaka u Egiptu. Drugoplasirana u skandinavskom finalu bila je Švedska. Broncu je osvojila Španjolska, a drvenu medalju osvojili su Francuzi.

Švedska je razbila Francuze u prvom finalu s rezultatom od 32-26, a heroj u pobjedi bio je Hampus Wanne. S druge strane, Danska je u uzbudljivom polufinalu pobijedila Španjolsku s 35-33, a nezaustavljiv je bio Mikkel Hansen s 12 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Revanši u polufinalu

Da stvari budu nevjerojatnije, ove četiri reprezentacije sastati će se u istim utakmicama u polufinalu Europskog prvenstva u Mađarskoj i Sloveniji. Odnosno, Francuska ide na Švedsku nakon što su čudesno pobijedili Dansku.

Istovremeno, Danci i Španjolci ponovno će odmjeriti odnos snage kao neprikosoveni vladari svjetskog rukometna. Danci su prošle godine osvojili zlato, a ne treba ni otpisati Španjolce koji su osvojili dva uzastopna zlata na Europskim prvenstvima.

Upravo se čita

Utakmicu Španjolske i Danske pratite od 17 sati i 55 minuta na RTL 2. Susret Švedske i Francuske počinje u 20:30 uz direktan prijenos na RTL-u, a uključite se u prijenos od 19:30 i emisijom 'Vrijeme je za rukomet'.

Luka Tunjić/ 27.1.2022. u 20:09
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba