Lova do krova

Ovo su plaće najvrijednijih rukometaša današnjice, dvojica Hrvata u samom vrhu

Mikkel Hansen je najplaćeniji rukometaš današnjice, a na listi su se našla i dvojica Hrvata

Image

Mikkel Hansen

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
RTL.HR/ 1.6.2022. u 20:30

Rukomet je u Hrvatskoj vjerojatno drugi najpopularniji sport, odmah iza nogometa. No plaće rukometaša se ne mogu usporediti s onim koje primaju njihove kolege iz nogometa, a to je još jednom dokazao portal Totalsport koji je objavio listu najplaćenijih rukometaša svijeta.

Mikkel Hansen je na vrhu liste s 1.5 milijuna eura godišnje plaće. Nakon njega se na listi nalazi njegov suigrač iz PSG-a, legendarni Nikola Karabatić koji od svog kluba zaradi ravno milijun eura godišnje. Treću poziciju na popisu rukometaša s najizdašnijim ugovorima je popunio još jedan Danac, veteran Hans Lindberg koji u berlinskom Fuchseu zarađuje oko 850 tisuća eura.

Image
Čekali 20 godina

Imamo novog prvaka Europe u rukometu: Švedska na tronu poslije infarktne završnice!

Image
Čekali 20 godina

Imamo novog prvaka Europe u rukometu: Švedska na tronu poslije infarktne završnice!

Hrvati pri vrhu liste

Domagoj Duvnjak je najbolje pozicioniran hrvatski rukometaš, tvrdi Totalsport te ističe kako naš srednji vanjski na godišnjoj bazi u Kielu utrži 800 tisuća eura. Na petom mjestu najplaćenijih rukometaša današnjice nalaze se Norvežanin Kristian Bjornesen iz Aalborga i naš Luka Cindrić s plaćom od 700 tisuća eura.

Top deset zatvaraju Niklas Landin, Aleix Gomez, Aron Palmarson, Aitor Arino i Uwe Gensheimer.

Totalsport ističe kako su informacije prikupljene iz pouzdanih izvora te upozoravaju kako najveći europski klubovi poput Barcelone i PSG-a ne objavljuju uvijek detalje ugovora s igračima. Također, ovo su zarade koje rukometaši ostvaruju u svojim klubovima te nisu uračunati bonusi od nastupa za nacionalne vrste.

Image
Foto: Screenshot
Image
Screenshot
RTL.HR/ 1.6.2022. u 20:30

Više s weba

Pročitajte još

Image

Prije 50 godina RK Bjelovar postao je prvak Europe, znate li zašto im sve utakmice počinju u 19:14 sati?

Više s weba