Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
OGLASIO SE NOVAK

Đoković priznao da je bio pozitivan dok je davao intervju u prosincu: 'Jasno mi je da sam napravio grešku'

Osvrnuo se i na izjavu o putovanjima unutar 14 dana prije dolaska u Australiju koju je trebao, poput svakog drugog putnika, ispuniti prije ukrcaja na let

Image
Foto: Profimedia
RTL Sport/HINA/ 12.1.2022. u 7:40
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Novak Đoković oglasio se o rezultatima pozitivnog PCR testa nakon što je srpskog tenisača javnost proteklih dana kritizirala jer je zaražen u prosincu bio na nekoliko javnih događanja. 

"Želim se oglasiti povodom stalnih netočnih informacija o mojim aktivnostima u prosincu. Želim naglasiti da sam se jako trudio osigurati sigurnost svih poštujući obveze testiranja. Prisustvovao sam košarkaškoj utakmici u Beogradu 14. prosinca nakon koje je objavljeno da je određen broj ljudi pozitivan na koronu. 

Iako nisam imao simptome napravio sam brzi antigenski test 16. prosinca koji je bio negativan, a isti sam dan napravio i PCR test. Sljedeći sam dan prisustvovao teniskom događaju u Beogradu na dodjeli nagrada djeci i napravio sam brzi antigenski test prije njegovog početka koji je bio negativan. Bio sam asimptomatičan i osjećao sam se dobro, te nisam dobio informacije o pozitivnom PCR testu sve do nakon tog događaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sljedećeg dana 18. prosinca bio sam u svom teniskom centru u Beogradu kako bih ispunio svoju ranije dogovorenu obvezu prema L'Equipeu i odradio intervju i fotografiranje. Otkazao sam sve ostale događaje osim intervjua za L'Equipe. Osjećao sam obavezu odraditi intervju za L'Équipe jer nisam htio iznevjeriti novinara, ali sam se držao mjera socijalnog distanciranja i nosio sam masku, osim za vrijeme snimanja. Poslije intervjua i snimanja otišao sam kući u izolaciju na predviđeni period, ali sada mi je jasno da sam napravio grešku u procjeni i da sam trebao odgoditi intervju", napisao je Đoković.

Osvrnuo se i na izjavu o putovanjima unutar 14 dana prije dolaska u Australiju koju je trebao, poput svakog drugog putnika u Australiju, ispuniti prije ukrcaja na let. U Đokovićevoj izjavi, koju su njegovi odvjetnici predali sudu kao dokaz žaleći se na oduzimanje vize, zaokruženo je da tenisač u tom periodu nije nigdje putovao. 

Upravo se čita

Mediji su ranije objavili da tu tvrdnju demantiraju svjedoci, ali i sadržaj na društvenim mrežama, a Đoković je  istaknuo je da izjavu o putovanju nije popunjavao on, nego njegov tim,  te da je to isto rekao službenicima za imigracije po ulasku u zemlju. 

“Moj se agent duboko ispričava zbog administrativne pogreške, što je kvačicom označio krivo polje u odgovoru na pitanje o mojim putovanjima prije dolaska u Australiju”, istaknuo je tenisač te dodao da je to stvar “ljudske pogreške” te da nije bilo namjerno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Dodao je kako je njegov tim australskoj vladi o tome danas podastrio dodatne informacije, te kako više neće komentirati cjelokupnu situaciju iz poštovanja prema australskoj vladi i procesu koji je u tijeku.

RTL Sport/HINA/ 12.1.2022. u 7:40
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba