Bizarre
Katy Perry i Gigi Hadid zabranjen ulazak u Kinu
© Guliver/Shutterstock

razbjesnile kineske vlasti

Katy Perry i Gigi Hadid zabranjen ulazak u Kinu

Pjevačici je zabranjen ulazak u Kinu zbog toga što je podupirala tajvanske proteste protiv Kine, a osim nje, u tu zemlju ne smije ući ni manekenka Gigi Hadid

Katy Perry trebala je nastupiti na modnoj reviji Victoria’s Secret, no taj je nastup morala otkazati jer joj je Kina odbila vizu.

Na to su se odlučili jer je Perry na koncertu 2015. na Tajvanu nosila haljinu s porukom protiv kineskih vlasti.

 

Pjevačica na koncertu tada nosila haljinu sa suncokretima, koji su tajvanski simbol protesta protiv Kine, a mahala je i s tajvanskom zastavom. To je razbjesnilo kineske fanove, a sada i kineske vlasti. 

Kineski državni službenici provjeravaju podatke i povijest aktivnosti na društvenim mrežama svakog izvođača koji namjerava nastupati u zemlji. Traže bilo koji njihov potez koji bi mogao biti uvredljiv za Kinu.

Prije nekoliko godina, članovima grupe Maroon 5 bio je zabranjen ulazak u zemlju jer je jedan od njih na Twitteru čestitao rođendan Dalai Lami.

Osim Perry, na modnoj reviji u Šangaju ne smije sudjelovati ni Gigi Hadid, kojoj su također našli kompromitirajući sadržaj. Naime, ona je u veljači ove godine objavila fotografiju na kojoj "škilji", a u ruci drži keks u obliku Bude. Fotografiju je objavila njezina sestra Bella te ju brzo uklonila jer se našla na meti kritičara. 

 

 

 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!