Bizarre
Kanye West razljutio javnost izjavama da je ropstvo bilo stvar izbora
© Splash/Guliver images

Svi se zgražaju

Kanye West razljutio javnost izjavama da je ropstvo bilo stvar izbora

Kanye West posljednjih dana zaprepašćuje javnost svojim bizarnim izjavama. Nakon što su ga mnogi napali jer je javno izrazio podršku Trumpu, sada je mnoge uvrijedio svojim izjavama o ropstvu

Kanye West, kojeg je svijet nedavno kritizirao jer je javno podupro američkog predsjednika Donalda Trumpa, ponovno je zgrozio javnost kazavši u intervjuu da je "ropstvo izbor".

"Kad čujete za ropstvo koje traje 400 godina. 400 godina? To mi zvuči kao izbor", rekao je među ostalim u intervjuu za portal TMZ

Izjavom je razgnjevio Van Lathana s TMZ-a koji je kazao da je "razočaran i zaprepašten" njegovim komentarom. 

"Brojni među nama moraju se nositi s takvim prijetnjama cijelog života... Moramo se nositi s marginalizacijom koja je posljedica 400 godina ropstva za koje ti kažeš da je bio nečiji - izbor", reagirao je gnjevno Van Lathan

Suočen s masom kritika West se kasnije na Twitteru pokušao obraniti. "Naravno, znam da robovi nisu vlastitom voljom pristali na to da ih se okuje i ukrca u brodove za Ameriku. Htio sam reći da činjenica da smo toliko dugo ostali u toj poziciji iako smo bili u većini znači da smo bili mentalno porobljeni".

Twitter 

Milijuni afričkih crnaca dovezeni su u Sjedinjene Države kao robovi početkom 16. stoljeća. Ropstvo je konačno ukinuto tek krajem 19. stoljeća, a nakon toga su se bivši robovi na svakome koraku susretali s diskriminacijom. 

Westa su i ranije kritizirali pošto je postao jedan od istaknutijih pristalica Donalda Trumpa, kojega su optužili za rasizam. 

"Jednostavno volim Trumpa, on je moj tip čovjeka. Trump je jedan od omiljenih ljudi među reperima", rekao je Kanye TMZ-ju.  

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!