Ostani doma
Bizarre
Donald Trump zabranio korištenje TikTok-a u SAD-u? Aplikacija navodno prikuplja privatne podatke
www.profimedia.hr

hoće li zaista?

Donald Trump zabranio korištenje TikTok-a u SAD-u? Aplikacija navodno prikuplja privatne podatke

"Što se tiče TikToka, zabranjujemo ga u Sjedinjenim Američkim Državama", rekao je Trump novinarima u avionu Air Force One u petak

Američki predsjednik Donald Trump obećao je da će u SAD-u zabraniti društvenu mrežu TikTok koja je u kineskom vlasništvu. 

(FOTO: www.profimedia.hr) 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Što se tiče TikToka, zabranjujemo ga u Sjedinjenim Američkim Državama", rekao je Trump novinarima u avionu Air Force One u petak, prenio je NBC News.

Ova je njegova izjava uslijedila nakon što su objavljena izvješća da je Microsoft bio uključen u razgovore o kupnji aplikacije kineske kompanije ByteDance, kojoj se Trump navodno usprotivio.

Rekao je kako vlast može zabraniti TikTok, a dodao je da postoji nekoliko opcija. "Tražimo alternative u odnosu na TikTok", rekao je. 

Izrazio je zabrinutost da aplikacija prikuplja podatke američkih građana, a vojska je već svojim pripadnicima zabranila njezino korištenje. I Amazon je ranije ovog mjeseca zatražio od svojih zaposlenika da prestanu koristiti TikTok zbog sigurnosnih rizika.

Također, prošlog je mjeseca otkriveno da aplikacija potajno pristupa sadržaju međuspremnika na Apple uređajima te tako možda dolazi i do lozinki. Vlasnici TikToka priznali su to 2019. godine, no tad su tvrdili da će prestati s tom praksom.

Početkom srpnja je jedan korisnik Reddita analizirao aplikaciju metodom obrnutog inženjeringa. "Ako postoji API (aplikacijsko programsko sučelje) za dobivanje informacija o vama, vašim kontaktima ili uređaju... pa, oni ga koriste", napisao je u podužoj objavi koja je s vremenom postala viralna.

 

Aplikacija navodno prati hardver telefona korisnika, kao i ostale aplikacije koje su korisnici instalirali.

Preporučujemo ti još sadržaja
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!