Ostani doma
Bizarre
Tragični kraj lijepe glumice: Spector ju je doveo u vilu, upucao sat kasnije pa rekao policiji da je 'poljubila pištolj'
www.profimedia.hr

BRUTALNO UBOJSTVO

Tragični kraj lijepe glumice: Spector ju je doveo u vilu, upucao sat kasnije pa rekao policiji da je 'poljubila pištolj'

Glazbeni producent Phil Spector preminuo je od koronavirusa u zatvoru u kojemu je služio kaznu u trajanju devetnaest godina.

Glazbeni producent Phil Spector, koji je šezdesetih razvio glazbenu metodu poznatu kao "Wall of Sound", poznat i po tomu što je osuđen za ubojstvo holivudske glumice, umro je u nedjelju u dobi od 82 godine od posljedica covida-19.

Spectoru je covid-19 dijagnosticiran prije četiri tjedna, a u zatvoru je služio devetnaestogodišnju kaznu zbog ubojstva glumice Lane Clarkson.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

(FOTO: www.profimedia.hr)

Iza rešetaka završio je 2009. godine, a na uvjetnu slobodu trebao je izaći 2021. Zločin koji je počinio dogodio se 2003. godine, a da stvar bude gora, u početku je tvrdio kako se glumica "sama ubila", odnosno kako je "poljubila pištolj". Policija ju je pronašla na stolcu, dok su joj zubi bili rasuti po tepihu.

>> Slavni producent Phil Spector preminuo u zatvoru od posljedica korone: Služio kaznu zbog ubojstva glumice

Od metka je imala rupu u ustima, a zanimljivo, te je kobne večeri upoznala Spectora dok je radila u Kući bluesa u Los Angelesu. Sat vremena nakon što se u njegovoj limuzini odvezla u njegovu vilu, začuo se pucanj. Hitnu pomoć je pozvao Spectorov vozač Adriano de Souza koji je ispričao da je vidio svog šefa kako izlazi iz kuće s pištoljem u rukama. 

To mu nije bio prvi put da je u nekoga uperio pištolj, jer je prethodno to učinio s četiri različite žene, samo je bio prvi put da je neka stradala zbog toga. Obrazac ponašanja bio mu je isti: bio bi zainteresiran za ženu, dok ga ne bi odbila, a onda je postajao nasilan.

(FOTO: www.profimedia.hr)

Ženio se tri puta, a vezu s drugom suprugom Ronnie započeo je dok je bio u braku s prvom, Annette Merar. Prema Ronnie je bio posebno grozan, a priče kažu kako je kupio zlatni lijes te je stalno podsjećao kako će ju tu strpati ako ga ikada bude prevarila. Znao ju je i vezati, zaključavati u ormar, a dao je izraditi i lutku nalik na njega s kojom se morala voziti u automobilu kako bi drugi muškarci pomislili kako je s njom. 

(FOTO: www.profimedia.hr)

Oko njihove kuće su posvuda bili zaštitari s vatrenim oružjem, a Ronnie je uspjela pobjeći nakon četiri godine braka nakon što je razbila staklo na jednoj strani kuće i bosa otrčala s imanja.

S njegovim pištoljem i prijetnjama susrele su se i mnoge glazbene zvijezde, poput Leonarda Cohena, Johna Lennona, Debby Harry te članova benda The Ramones.

Preporučujemo ti još sadržaja
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!