Ostani doma
Društvena scena by Ena
Zašto niti jednoj ženi ne bi trebalo biti žao Khloe Kardashian?
Maja Bota, RTL

RTL kolumna

Zašto niti jednoj ženi ne bi trebalo biti žao Khloe Kardashian?

Khloe Kardashian prošlog je tjedna napokon srušila internet, ali ne onako kako je htjela.

Za sve oni koji nisu pratili, u javnost je dospjela njezina neobrađena fotografija u bikiniju koja je dokazala sve što već odavno znamo, a to je da dotična uživo ne izgleda onako kako to predstavlja milijunima obožavatelja, iako i tako izgleda bolje no ikad. Da, s godinama je slušala užasne komentare na račun svog izgleda koje apsolutno nije zaslužila i to je trebalo znati podnijeti. Da, to je zasigurno utjecalo na njezino samopouzdanje.

I da, predstavljanjem lažnog savršenstva na Instagramu samo je nastavila širiti ozbiljni problem na koji se besramno žali – mentalno oštećivanje brojnih drugih  djevojaka i žena diljem svijeta koje u ovom trenutku, sa suzama u očima, u privatnosti svojih kupaonica i spavaćih soba, natežu sasvim normalno i prirodno salo na trbuhu ili bulje u svoj celulit te misle kako s njima nešto nije u redu, jer pogledaj sve te „savršeno utegnute“ djevojke na društvenim mrežama. Tako su popularne i zgodne... Kad će one biti poput njih?!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prvo, ne daj bože da budete poput njih, jer je sasvim očito da se radi o nesigurnim i nezadovoljnim ženama, što vam je Khloe tako lijepo dokazala. Tu ne govorim o malo filtera ili peglanja fotografija, već o mijenjanju ličnog opisa, toliko da na ulici niste sigurni „je li to ona s Instagrama“.  I tu definitivno ne govorim o ženama koje su nešto radile na sebi, jer nemam  ništa protiv. Svaka mora živjeti u vlastitoj koži i ako nečime nije zadovoljna i ima mogućnost to promijeniti da bi bila sretnija, samo naprijed! Dakle,  govorim isključivo o ženama koje na sebi moraju svako malo nešto popravljati, jer baš ničime nisu zadovoljne, a onda još imaju obraza lagati o tome ili od sebe raditi žrtve, baš poput Khloe dan nakon što je THE fotografija obišla svijet. Sve što je tada napisala u emotivnom, ali zapravo licemjernom pismu, može se svesti na sljedeće: nije ona kriva što sa utjecajnim sestrama već godinama postavlja i širi iskrivljene i lažne standarde vezane uz ljepotu i izgled ženskog tijela, već ružni komentari iz prošlosti koji joj „ne daju živjeti“. Ona je samo htjela pomoći tako što je ostalim ženama nabijala komplekse predstavljajući se kao da nema niti jednu manu, i ne vidi problem u činjenici da sad šalje još jednu lošu sliku o sebi tako što traži simpatije milijuna svojih sljedbenika da joj govore kako više nije ona „debela i ružna sestra“, dok joj asistentica broj 3 nježnim kistićem konturira trbušnjake tako da ispadne još licemjernija, ako je to moguće. Čitaj: i nakon svega što je napravila od sebe, i dalje nije sretna i zadovoljna! Još uvijek želite biti takva žena s Instagrama?!

(FOTO: REDDIT)

Na neobrađenoj fotografiji stajalo je normalno, žensko tijelo sa svim svojim manama i vrlinama. Fotografija koja bi njezinoj glavnoj zvijezdi donijela same simpatije da ju nije pokušavala panično ukloniti i prijetila tužbama onima koji su je objavili, jer bi ostalim ženama sa svakodnevnim borbama oko njihovih tijela pokazala da su i žene A-liste od krvi i mesa, što često skrivaju. Ovako, ovo je bila samo još jedna zvijezda osobne tragikomedije pod imenom „rich people problems“ koja je postala rob nerealnih očekivanja u čijem je nastajanju sama sudjelovala zajedno sa svojim jednako lažnim klanom. Traže li njihove svakodnevne žrtve razumijevanje i simpatije?

Svakoga jutra svatko od nas postavlja standarde za sebe i sve što trebamo učiniti u tih 24 sata jest voljeti sebe u bilo kojem obliku u kojem dolazimo. Ne trebamo nikome udovoljavati, jer ljubav i sreća dolaze iznutra. Ne trebamo objavljivati fotografije na kojima želimo drugima nešto dokazati, jer to je dijagnoza. Trebamo se samo pogledati u ogledalo i objasniti si da jedina osoba od koje trebamo potvrdu za bilo što jest ona koja nas gleda s druge strane.

 I tako jednog dana trebamo naučite svoje kćeri.

Preporučujemo ti još sadržaja
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.